TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Senaste veckans händelser i och med Israels attack mot konvojen kan inte annat än fördömas och så görs av de flesta runt om i världen. Visserligen finns det gradskillnader i fördömandet där moderaternas utrikesminister har kritiserat men med förhållandevis milda toner. USA ogillar också attacken men de är inte heller tillräckligt hårda, enligt min uppfattning. FN:s säkerhetsråd fördömer Israels attack och uppmanar dessutom Israel att upphöra med blockaden av Gazaområdet.


Däremot blev jag beklämd när jag läste MUF-ordförandens syn på attacken. Han skrev bl.a. att "det är lättare nu när inte Hamas får det besök de förväntat sig. Det är en seger för hela Gaza". Han har också ge uttryck för att ” Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare”. Att den unga generationens moderater har en sådan grundsyn bådar inte gått för deras framtida förtroendevalda.

Sverigedemokraterns syn förvånar däremot inte för så beter sig ett främlingsfientligt parti. Deras internationella talesman sa "ett gäng diktatur och islamistkramande israelhatare som anfaller israeliska soldater med bland annat knivar. Sedan klagar de." Det uttalandet säger väl allt.
Men det är viktigt att inte tappa bort det viktigaste och det är att bryta blockaden av Gaza. Blockaden har drabbat civilbefolkningen hårt och människorna i Gaza lever som i ett stort utomhusfängelse, utan möjlighet att ta sig någonstans. Det måste upphöra!2010-06-04, 13:48  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM