TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Högeralliansen föreslår obligatorisk a-kassa. Jan Björklund har sagt i Sveriges radio att högeralliansen går till val på en obligatorisk a-kassa med olika avgifter för olika yrkesgrupper. Obligatorisk a-kassa innebär en ny skatt för alla, inte minst för småföretagare. Men hur mycket ska en småföretagare få i höjd skatt? 700 kronor? 500 kronor?


Redan i förra valet lovade de borgerliga partierna en obligatorisk a-kassa. Däremot har man inte genomfört förslaget. I stället har de infört differentierade avgifter till a-kassan beroende på hur hög arbetslösheten är. Skälet att differentiera avgifterna är att regeringen vill minska arbetslösheten genom att sänka löner.


Men det stannar inte med det, dessutom säger man att den nya skatten ska tas ut mest av dem som tjänar minst. En hotellstäderska ska betala fem gånger så hög skatt som en civilingenjör. En läkare får betala 90 kronor medan en metallare får betala 410 kronor i månaden i höjd skatt. Det är omvänd fördelningspolitik. Regeringen ökar medvetet klyftorna.


I intervjun beskriver Jan Björklund högeralliansens lönesänkarpolitik så här: "Man ska inte driva upp lönerna i sin bransch så mycket att branschen inte tål det. Då innebär det att man får vara med och betala lite mer i avgift om man har hög arbetslöshet."


Regeringen har förstört a-kassan och trängt ut en halv miljon människor ur den. Lösningen är inte en ny skatt genom en obligatorisk a-kassa. En rödgrön regering kommer istället att förbättra a-kassan med sänkt avgift till 80 kronor för alla, ökad trygghet och förbättrade möjligheter till omställning. Valet handlar om fler jobb mot ökade klyftor. Vi Socialdemokrater vill att Sverige ska konkurrera med kompetens och inte med låga löner.2010-06-04, 11:07  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM