TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I sin första regeringsförklaring lovade Reinfeldt att "fler människor som kan och vill arbeta ska också ha möjligheter att försörja sig genom eget arbete". Utvecklingen har blivit den rakt motsatta.


Regeringen har genom sina medvetna beslut gjort fler människor beroende av bidrag i Sverige. Arbetslösheten stiger, en halv miljon människor har lämnat a-kassan och 50 000 utförsäkras ur sjukförsäkringen. Det gör att allt fler människor hänvisas till socialbidrag för sin försörjning.


Sedan regeringsskiftet har arbetslösheten stigit med 157 000 personer och långtidsarbetslösheten har mer än fördubblats.


Kommunernas utbetalningar av försörjningsstöd (tidigare kallat socialbidrag) ökade till 8,8 miljarder kronor 2009. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2008. Utbetalningarna ökade i mer än 90 procent av landets kommuner.


När socialbidragskostnaderna ökar drabbas inte bara enskilda människor och deras familjer utan också välfärden. De ökade kostnaderna för försörjningsstöd motsvarar 7 500 jobb i kommunerna per år.


Kostnaderna för arbetslöshetsförsäkringen - som högeralliansen ständigt felaktigt pekar ut som ett bidrag - bedöms också öka och med cirka 31 miljarder kronor mellan 2008 och 2010.


Det behövs ny politik i Sverige som på allvar angriper arbetslöshet och utanförskap. Sverige behöver investeringar i jobb och utbildningsmöjligheter samt trygga försäkringar som fungerar när man behöver dem. Det är viktigare än ökade klyftor och fortsatta skattesänkningar på lånade pengar.2010-06-03, 13:32  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM