TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

1993 när Carl Bildt var statsminister var Sverige i samma sits som Grekland är idag med ett underskott på 11 % av BNP. En socialdemokratisk regering tillträdde 1994 och de började ett mödosamt städande efter den tidigare moderatregeringen.


Vid den tiden ställde Centern upp och tog ett ansvar för att få ordning på ekonomin då bland annat försvarsöverenskommelsen ingick. Städpatrullens förslag innehöll dessutom skattehöjningar samt vissa nedskärningar förutom de förslag som rörde försvaret.


Tillsammans lyckades man få ordning och reda i de offentliga finanserna och andra länder kom och besökte oss för att se hur Sverige hanterade krisen.
De överskott som arbetats upp och som fanns 2006, ca 70 miljarder, har nuvarande högerregering spenderat bort. Nu lånar dessutom regeringen till ytterligare skattesänkningar och där 1 % av de rikaste har fått lika mycket som 25 % av befolkningen i övrigt. Det är alltså samma gamla högerpolitik som vanligt men en annan retorik. I praktiken är det mest till de som har det bäst.


I kommunerna har vi haft det oerhört jobbigt de senaste åren. Den utvecklingen kommer säkert att fortsätta då behoven ökar även om det skulle underlätta betydligt med ett regeringsskifte. Med en rödgrön regering skulle kommunerna få mer pengar och bidragen värdesäkras vilket har stor betydelse. Det har inte skett med högerregeringen.2010-05-24, 11:29  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM