TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Posten
Posten kommer regelbundet till oss med brev, vilka vi i stort sett får inom ett dygn. I Sverige har vi inte monopol på posten utan här är bland annat Norska posten inne och konkurerar med pengar man tjänat på att man i Norge har monopol. Bring City mail heter norska postens bolag som konkurerar men någon vinst har de aldrig gjort.


Inom EU ska det vara fri konkurens år 2013 men Norge är inte med så de kan nog få fortsätta med detta. Det gäller säkert det andra norska statliga företag som också är här och konkurerar. Synen på vad samhället kan göra är lite olika i olika länder men i Sverige väljer högerregeringen att sälja ut statliga bolag som har höga vinstkrav på sig. Posten har ett vinstkrav där posten betalar in 1,1 miljard till statskassan samtidigt som de slåss mot ständiga förändringar då antalet brev minskar p.g.a. andra sätt att kommunicera, t.ex. via nätet.


Skolmaten
Det har framförts kritik mot maten på Midgårdsskolan och kritiken gäller framför allt kvaliteten. Nu diskuterads en mer sammanhållen organisation för mathanteringen där måltidsservice ligger under För och grundskolan. En organisation som förhoppningsvis blir ännu mer professionell organisation.2010-05-21, 08:01  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM