TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

USA har under lång tid tagit på sig rollen som världssamvetet. De har deltagit i många krig runt om i världen. Krig som orsakat mycket mänskligt lidande och kostat stora summor pengar.


Kostnader som USA uppenbarligen inte har haft råd med då landet har ett omfattande budgetunderskott. Underskott som framförallt beror på stora skattesänkningar och andra ofinansierade utgifter.


USA:s har dessutom en svag ekonomi samtidigt som stora delar av dollarn sägs finnas i kinesiska händer. Kanske är det tur, vem vet. Risken att den ekonomiska krisen hade fått ännu större förlopp om inte så var fallet är omöjligt att sia om.


Men ständiga skattesänkningar för att få fart på ekonomin har gjort att underskotten växer. Trots det har man inte lyckas något vidare med att få bukt med klyftorna i samhället som istället ökar. Mycket talar för att den amerikanska drömmen kanske nu är över. Alla måste ju betala sina skulder någon gång.


Förutom de ekonomiska bekymren ställs landet också inför den katastrof som BP har ställt till med vid sina oljeborrningar. Ekonomiskt och ekologiskt vet ingen ännu vad konsekvenserna blir. USA har ju tidigare inte visat vidare stor vilja till att ta initiativ i miljöfrågan. Det går heller inte att påstå att de tagit vidare krafttag mot växthusgaserna. BP å sin sida har rekord i säkerhetsbrott och brott mot föreskrifter när det gäller olyckor. Det blir intressant att se hur Obama väljer att agera.2010-05-18, 14:36  Permalink
Andra bloggar om:  


konsekvenser är skadeverkningar efter något som skett händelsen är alltså känd, konsekvenserna av en katostrof inte svår att förstå. Ekonomiskt och ekologiskt vet ingen ännu vad -de totala konsekvenserna- ..inte blir :Vad de är eftersom katostrofen redan skett. konmsekvenserna finns alltså redan de är bara inte definierade ännu men det betyder inte att de faktiskt och verkligt redan skett, att de redan "är"..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM