TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringens finanspolitiska råd varnar för att ställa ut dyra vallöften. Självklart måste man betala för sig och jag avråder bestämt från permanenta reformer som inte är finansierade.


Vi ser hur världsekonomin är i gungning då bland annat Grekland har problem med stora skuldbördor men även Spanien, Portugal och andra länder har svårigheter. Inte minst USA är ett av dessa länder. Efter förra krisen som var i början på 90-talet tog Sverige tag i sina problem och där framför allt socialdemokraterna och centerpartiet tog ansvar för att städa upp ekonomin. Men nu är det andra ljud i skällan från centern. De talar om välfärd fastän de sedan går den traditionella högervägen med sänkta skatter.


Den borgerliga regeringen har gjort sig av med det överskott som socialdemokraterna lämnade i statens finanser. Överskott som slösats bort på stora skattesänkningar samtidigt som man skapat stora revor i välfärdspolitiken. Det är alltså inte undra på att det kommer varningar från det finanspolitiska rådet.


Välfärd kostar pengar. Ska vi ha en välfärd ska den betalas och betalningsmedlet heter skatt som framför allt staten tar in.


Högerpolitiken med skattesänkningar på lånade pengar är en politik som inte håller. Och ännu har vi inte hunnit sett alla de nedskärningar som kommer att krävas om skatterna ska sänkas ännu mer utifrån de nya skattesänkarlöften som Alliansen har pratat om. Resultatet blir mindre välfärd för alla. Det blir därför tom retorik när man pratar om mer pengar till vård, skola, omsorg när de inte finns.


De rödgrönas förslag till budget och de reformförslag som återfinns där är finansierat fullt ut genom skatter av olika slag. Det är den enda vägen som finns om man ska ha reformer.


Regeringen har inte lyssnat på sitt eget finanspolitiska råd och kommer säkert inte att göra det nu heller. Får högerregeringen fortsätta blir det som förra gången de satt vid makten och det blir andra ställer krav på vad man måste göra. Ta bara Grekland som exempel.2010-05-18, 09:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Och på vilket sätt är jobbskatteavdraget finansierat
med en grönröd regering??
Och 120 miljarder kronor som ska lånas upp för infrastrukturinvesteringar som ska betalas av våra barn och barnbarn? På vilket sätt är dessa miljarder finansierade?
(Grattis till dig som hinner läsa detta innan Lennart raderar kommentaren för övrigt...)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM