TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Anders Borg slår knut på sig själv när han först gör a-kassan så dålig att en halv miljon lämnat den och sedan ska tvinga alla att vara med. Regeringen har förstört a-kassan och trängt ut en halv miljon människor ur den. Lösningen är inte en obligatorisk a-kassa. En rödgrön regering kommer istället att förbättra a-kassan med lägre kostnad, ökad trygghet och möjlighet till omställning.
Avgifter till a-kassan ska vara så låga att de allra flesta frivilligt väljer att vara med. Anders Borgs orättvisa avgiftshöjningar gör att en lågbetald hotellstäderska betalar 430 kronor i månaden till a-kassan medan en ekonom i samma bransch bara betalar 90 kronor. Det är klart att det gör att många inte längre har råd att vara med i a-kassan. Det måste vi ändra på.
En obligatorisk a-kassa syftar till att undergräva den svenska modellen med ansvarstagande fackföreningar med hög anslutningsgrad. All forskning är entydig, obligatorisk a-kassa försvagar fackföreningarna, vilket därmed försämrar möjligheten till en stabil arbetsmarknad och lönebildning. A-kassan hör inte hemma i en utredning om socialförsäkringarna.
Obligatorisk a-kassa innebär både en skatt på företagare som vill stå utanför och att fackföreningarna försvagas. Förslaget är därför en del i politiken att sänka svenska folkets löner.


2010-05-09, 19:00  Permalink
Andra bloggar om:  


Helt rätt. Eftersom A-kasseavgifterna är olika för olika branscher och lägst i de branscher som går bäst dvs oftast de branscher som har högst löner, innebär obligatorisk A-kassa i realiteten en ökad inkomstspridning. Akasseavgiften kommer då att bli en Akasseskatt. Denna skatt kommer att vara högre för de som jobbar i utsatta branscher dvs de som har lägst löner. Man tar alltså på sätt och vis delvis tillbaka moderaternas jobbskatteavdrag ifrån de minst bemedlade. Kvar blir skattesänkningen för de med högre inkomster vilka förmodligen inte hade några problem att få pengarna att räcka till för att betala akasseavgiften ifrån början.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM