TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har varit mycket diskussioner om bensinskatten på slutet. De borgerliga partierna var för den som kommer ihåg mycket kritiska till bensinskattehöjningar i valet 2006. I regeringsställning har de istället valt att höja skatten på bensin. De höjde (utöver indexering) koldioxidsskatten med 6 öre 2008 och 1 öre 2010. Det motsvarar totalt 20 öre i höjt bensinpris.


Fredrik Reinfeldts egna argument för en höjning av koldioxidskatten i Svenska Dagbladet var den 5 april 2008 följande: Det mest effektiva och som gör mest ont är koldioxidskatten. Den styr också bensinpriset. Koldioxidskatten kostnadsbelägger det som är själva grundproblemet. Allt annat är mindre kostnadseffektivt. Det kostar mer och har mindre styrande verkan, även om det är mer populärt.

Gott så. Även Centern har inför nästa mandatperiod sagt att man vill höja bensinskatten med 105 öre, varav 36 öre i koldioxidsskatt.

Vissa av de utspel som man nu har sett från de borgerliga partierna där man tar avstånd från de rödgrönas förslag framstår därför som märkligt. Varför mörka om att vi behöver ställa om samhället mot ett mer långsikt hållbart förhållningssätt. Det är bättre att vara tydliga mot väljarna som de rödgröna faktiskt har valt att vara när det gäller bensinskatten. Återigen försöker de borgerliga partierna ägna sig åt populistiskt publikfrieri.2010-05-04, 17:06  Permalink


Ni är inte klara med MP än. Kolla Birger - nu är han arg och han kan rekrytera ett maskroståg. "För i h-e, räta på er gröna ryggar, bästa miljöpartister. Vad ska ni ha samarbetet till? 40 öre högre bensinskatt och höghastighetståg till Kalix?"
http://schlaug.blogspot.com/2010/05/forbannad.html
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM