TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klyftorna i Sverige har ökat rejält med den borgerliga regeringen som bl.a. har sett till att den rikaste procenten har fått ut lika mycket som 25 procent av svenska folket tillsammans. De har också gjort att arbetslösheten ökar snabbare i Sverige än övriga Europa samt att antalet arbetslösa har blivit fler. 100 000 färre jobb och 100 000 fler arbetslösa är resultatet med den borgerliga regeringen enligt siffror från SCB.


Med det i beaktande är särskilt glädjande att ta del av den rödgröna vårmotionen som presenterades idag. De Rödgröna har lagt fram sitt förslag till budget med fokus på fler jobb, grön omställning och ökad rättvisa. Budgeten bygger på klassisk socialdemokratisk politik där full sysselsättning går före stora skattesänkningar.


Den rödgröna budgeten innehåller en politik för hela Sveriges befolkning, inte bara den rikaste tiondelen såsom den borgerliga regeringens politik har gjort.
De förslag som läggs är bland annat följande:

* Stora satsningar på fler jobb. 100 000 fler jobb, praktik- och utbildningsplatser. Sänkta arbetsgivaravgifter riktat till småföretag. Stora investeringar i infrastruktur, bostäder och klimatomställning. Ersättningsnivån i arbetslöshetsförsäkringen höjs till 80 procent. Taket höjs i två steg till 950 kr/dag.

* Investeringar i grön omställning. Modern transportinfrastruktur. Utbyggt ROT-avdrag med stöd för flerfamiljshus och en extra klimatbonus. Nytt klimatinvesteringsprogram. Stöd till nyproduktion av hyreslägenheter med ambitiösa energikrav.

* Högre kvalitet i välfärden. Mer resurser till kommuner och landsting: totalt 12 miljarder kr 2011 och 2012. Insatser mot barnfattigdom: höjda underhållsstöd och bostadsbidrag. Ny sjukförsäkring: nej till stupstock, höjt tak och rehabilitering i stället för utförsäkring.

* Minskade klyftor och ökad jämlikhet. Trygghetsväxling: 80 kr/månad för medlemskap i a-kassa, växlas mot nedskalat förvärvsavdrag. Sänkt skatt för pensionärer – halverade klyftor för normalpensionärer. Sänkt skatt för föräldralediga, sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer.

* Finansiering sker exempelvis genom nedtrappat förvärvsavdrag för miljonärer. Avskaffad nedsättning av arbetsgivaravgifter unga. Ny skatt på förmögna. Koldioxidsskatt. Alkohol- och tobaksskatt. Besparing försvaret.2010-05-03, 15:21  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM