TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De rödgröna har gett besked inför vårbudgeten. I vårbudgeten kommer man att föreslå att kommunernas resurser ska stärkas med 9 miljarder kronor mer än i regeringens budget. Därutöver föreslår man över 3 miljarder i riktade satsningar över en tvåårsperiod med särskilda satsningar på bl.a. skolan och sjukvården. Kommunsektorn får sammantaget 12 miljarder i förstärkningar under år 2011 och 2012.


Välfärdssatsningen bedöms bidra till 10 000 – 15 000 fler jobb i välfärden i kommuner och landsting. Ett första steg för att möta de utmaningar som kommer inom kommun- och landstingssektorn. Utmaningar inom exempelvis skola, vård och omsorg. Satsningar som kommer att stärka välfärdens kvalitet i Sverige och som gynnar alla.


De rödgröna har också kommit överens om att kontinuerligt se över statsbidragens storlek för att under nästa mandatperiod se till att ha värdesäkrat statsbidragen.


Beskedet är mycket positivt och Sverige behöver en ny färdriktning. Välfärden måste sättas före nya stora skattesänkningar såsom den borgerliga regeringen har gjort och vill fortsätta göra.


Enligt regeringens egen prognos fortsätter uppsägningarna i välfärden i år. Totalt bedöms hela 25 000 välfärdsarbetare ha försvunnit från den gemensamma välfärden och trots stora behov valde den borgerliga regeringen att inte tillföra några pengar i sin budgetproposition till välfärden i kommuner och landsting. Det är tydligt att de borgerliga partierna fortsätter att prioriterar skattsänkningar för de redan välbeställda framför investeringar i välfärden.2010-04-28, 09:42  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM