TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Umeå har växt i jämn takt sedan 50-talet och kommunen har ett mål om 200 000 invånare år 2050, men inte alla tycks vilja detta.


Vi noterar hur andra regioner fortsätter att växa och frågan borde snarare vara hur vi i Umeå kan snabba upp vår takt, oavsett vilka mål vi har.


Stockholmsregionen beräknas öka med 400 000 invånare fram till 2030 vilket skulle kunna omsättas i våra siffror fram till 2050. Detta om något visar att Umeåregionen måste få till en snabbare tillväxt annars kommer vi att halka efter och redan inför detta val vet vi att Stockholm får fler mandat i riksdagen.


De allra flesta är numera överens, förutom några få som lever i nostalgins värd, att tillväxt och byggande av städer är framtidens sätt att bygga mer hållbara städer. Täta städer är den möjlighet som finns när det gäller att klara klimatmålen och bygga på ett långsiktigt hållbart sätt.


Vi skulle alla behöva hjälpas åt för att öka tillväxttakten och skapa nya, bättre och fler jobb. Utbudet över hela linjen blir då starkare. Samtidigt får sjukvården och infrastrukturen i dess helt bättre underlag och kvalitéerna ökar och därmed attraktionskraften.


Vi har alla ansvaret att se till att inte Umeå blir en stad som börjar backa och vi kan inte tillåta att all befolkningstillväxt ska ske runt Stockholm och till viss del Malmö och Göteborgsregionen. Jag hoppas verkligen att mina kollegor i de mindre kommunerna i norr inser att Umeå är den motor som behövs för att regionen ska överleva.


Umeå konkurerar inte med de små kommunerna, utan är snarare en förutsättning för att de små kommunerna ska finnas kvar. Inställningen borde snarare vara hur bra det skulle varit för turismen i Västerbottens fjällvärd om närområdet Umeå hade varit dubbelt så stort.2010-04-27, 09:59  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM