TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Svensk näringsliv har gjort en undersökning som visar på att var femte rekrytering misslyckas och det är fler än under senaste högkonjunkturen.
Det är ett problem när inte företagen hittar rätt kompetens. Det blir ingen expansion och företagen tvingas tacka nej till nya uppdrag och order. Samtidigt ökar arbetslösheten.

Regeringen har just lagt sin vårbudget och tyvärr finns inte en krona för yrkesinriktade jobbutbildningar som kan råda bot på detta.


Är det prestige eller vad beror det på att man inte har tagit det förslag som socialdemokraterna lagt i riksdagen på mera utbildningsplatser.
Då har arbetslösheten gått ner, folk har kommit i utbildning i stället för passiv arbetslöshet och företagen har kunnat få tag i det folk man behöver och då har också skatteintäkterna ökat och återhämtningen tagit bättre fart.2010-04-17, 14:20  Permalink
Andra bloggar om:  


En halv miljon människor i arbetslöshet. Hög arbetslöshet sedan 90 talet. Vad är det för utbildning som saknas. Psalmer och böner ?
Håller med dig Anders. Det kan inte vara brist på folk med utbildning. I vissa fall kan det möjligen vara så att just den lilla specialisering som ett givet företag behöver just nu, inte finns. I det fallet ligger ansvaret dock inte bara på utbildningssystemet utan även på företagen själva att skola in folk i yrket. De måste våga satsa på folk också.

Sen fyller utbildningssystemet en helt annan funktion som Lennart tangerar. Nämligen att utbildning är något som, om den är självvald, uppfattas som stimulerande för individen, till skillnad ifrån passiv arbetslöshet. På det sättet rustar utbildningen folk både inför arbetslivet, får dem att må bättre, begå mindre brott etc och gör dem förmodligen även mer initiativrika (läs innovativa).

Vem var det som förstörde de relativt korta yrkesinriktade utbildningarna vi hade för att man tyckte att alla skulle ha kompetens att söka vidare till universitetsstudier vilket ju bara ledde till utslagning när man inte klarar krav på kärnämnen ...

Ett parti som trodde att alla unga ville/kunde bli läkare, civilingenjörer , professorer eller .. ?
Det var talande förklarande. Bekräftande Chris men detta det sista spadtaget i det socialdemokratiska arbetet alla gemensamt kan vara med för att bygga de gemensamma möjligheterna istället för att fåtalet styr arbetet att forma eget "slott" under fattigdom. Vad är det.


Det gemensamma arbetet är möjligheten. Arbetet i gemenskap formar möjligheten förstår jag men anledningen till detta arbetet. Vad är det. Vad skall människor gå till valurnan för. Tillgången till möjligheterna vad är det förutom detta verktyget "möjligheten".

"Verktyget" behöver material att bearbeta för att färdigställa en "produkt".


Produkten kan vara en vara på marknaden ja men även hjärt lungräddning utanför marknaden. Vad betalar människors löner och välfärden. 600 000 människors försörjning boende utveckling och omsorg.
På detta sättet ger ni oss verktyget men vi kan inte använda detta verktyg utan "råvara", vi behöver ett "ämne" att forma. Utbildning formar möjligheten men vad är källan till arbetet att använda kunskapen, läran Detta verktyget ?
Vi klär oss alla i höglackat och sidenkjolar på detta sätt men vem för dansen ? Moderaterna.

De har bytt kläderna det har de. Har "du" det socialdemokraten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM