TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Arbetsförmedlingen har i veckan presenterat nya siffror om jobb- och utvecklingsgarantin som är baserat på intervjuer. Med det som underlag hävdar AF att majoriteten av deltagarna i garantin är nöjda. Det är lite märkligt då intervjuerna visar att hela 57 procent inte deltog i någon aktivitet och att mer än hälften inte tror att "garantin" har ökat deras chanser att hitta ett arbete. Att då påstå att jobb- och utvecklingsgarantin har lyckats är ganska magstarkt.


Nyckeln till jobb är istället utbildning. Men endast 2 procent av deltagarna får en utbildningsplats. Inte ens bland dem som har mycket låg utbildning (grundskola) är andelen som får utbildning högre. Och hela 20 procent finns undanstoppade i den passiva gruppen "ingen registrerad uppgift".


Fokus måste ligga på att öka antalet platser på Komvux, yrkesvux, yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning och högskolan. Åtgärder som underlättar återgång till arbete och något som alltid har prioriterats av oss socialdemokrater. Inte på att försvara en bräcklig ”garanti”. Även satsningar på modernisering av infrastruktur, bostäder och energisystem ger nya jobb. Dessutom måste särskild prioritet riktas mot ungas villkor och möjligheter till arbete. Det finns med andra ord ganska mycket att göra inom detta område som ännu inte har gjorts.2010-04-15, 11:45  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM