TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det skulle inte vara fel om Björklöven tog tillfället i akt att bygga upp ett lag med äkta Lövare som bas. Man har ju tidigare fostrat flera duktiga spelare som nu spelar för andra lag. Och ska man tro på det som står i tidningarna så pågår det faktiskt något åt det hållet. Det behövs ju spelare med klubbkänsla. Årets lag saknade både det och lagkänsla.
Att få till en röd tråd från pojk- och juniorhockeyn borde därför vara a och o. Det torde ju dessutom vara en viktig uppgift för de som jobbar med ungdomsverksamheten att försörja a-laget med spelare.

Det kanske därför är på tiden att göra en ordentlig genomlysning av hur organisationen fungerat och vilka resultat som man har nått. Så här utifrån framstår Skellefteås med Exet Eriksson i spetsen och det omtag som gjordes för ett antal år sedan som mycket lyckat. Är det omöjligt att Patrik Sundström skulle gå i spetsen för en sådan satsning? Det finns däremot en risk om man inte vänder på alla stenar att det fortsätter i samma gamla spår som tidigare. Det är mycket sorgligt när man hör hur unga och lovande spelare är på väg bort från föreningen. En del har redan försvunnit då man ska in i gymnasieålder. Detta medan andra klubbar verkar ha bra koll på Lövens duktiga killar.

Det gäller att få till ett lag som håller hyfsad klass i allsvenskan men att köpa ihop ett lag tror inte jag på utan. Framgången ligger snarare i att få fram en långsiktig hållbar plan. Den signalen tycker jag var klar och tydlig när Loob och ”Kulan” var på besök i Umeå och arenan diskuterades.

En genomlysning kan komma att innebära vissa organisationsförändringar i förlängningen. Det är då viktigt att också våga genomföra dessa. Allt måste synas. Tänk på Umeås devis ”Vi vinner i Umeå” och ett Löven i Elitserien 2014, det vore inte helt fel även om tiden för ett nybyggde dit är väl kort.


2010-04-14, 09:35  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM