TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är förslag på att endast legitimerade lärare ska kunna få sätta betyg. Något som Ibrahim Baylan lanserade redan under sin tid som utbildningsminister. En utredning som inte hann bli klar förrän efter regeringsskiftet.


Det är många yrken som har legitimationskrav men ibland finns det andra benämningar som certifikat eller yrkesbevis. Läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster m.fl. har det som krav och där är det lag på det. Men det finns fler områden som t.ex. byggbranschen där man har både certifikat och yrkesbevis. En del branscher har gesällbrev som är en annan form av yrkesbevis men för många branscher är det inte lagar utan avtal som styr detta. Det kanske är nog så bra för där finns en utbildning på skolor och färdigutbildning i företagen.


Det är märkligt att det inte har funnits legitimationskrav inom skolans område då det är ett bevis på att man kan jobbet och har tillräcklig med utbildning.
Sedan om det bara är legitimerade lärare som ska få ha fast anställning vet jag inte då de som redan är anställda har vissa rättigheter och det måste hanteras. LAS måste följas, gärna 40 timmarsvecka och semesterlagen.


Bra sagt av Börje Hörnlund
I en insändare tar Börje Hörnlund upp de lögner som alliansföreträdarna har ägnat sig åt i ett antal insändare där man anklagat Göran Persson för att ha överfört 250 miljarder till statskassan av AP-fonderna. Orsaken till detta var att staten tog över utgifterna som AP-fonderna tidigare hade som en del av den breda pensionsöverenskommelsen.


Börje skriver att siffran är rätt men att centern, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna också stod bakom detta. Hörnlund tackar snarare Persson för att han inte överförde de sista 100 miljarderna.


Det är skamligt att skylla på andra då man varit med och fattat beslut. Det kanske beror på att man vill vilseleda pensionärerna för att man har olika skatter gentemot löntagare eller att man helt enkelt inte kan.2010-04-13, 14:52  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM