TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderatpolitiken gynnar de rikaste. Anders Borg försöker desperat förklara bort att klyftorna har ökat och att jobben har blivit färre med moderaternas politik. Även sysselsättningsgraden har minskat med över två procentenheter under det borgerliga regeringsinnehavet, vilket motsvarar hela 100 000 färre jobb.


Riksdagens utredningstjänst kan samtidigt visa fördelningseffekterna av den moderata politiken. Bland annat har den rikaste tiondelen fått lika mycket av regeringens skattesänkningar som 60 procent av svenska folket har fått tillsammans. Dessutom visar riksdagens utredningstjänst att den procentenhet som tjänar mest (1 miljon kr eller mer/år) har fått 3,6 miljarder kr genom regeringens politik. Undersökningen visar även att de 25 procent som tjänar minst (mindre än 150 00 kr/år) tillsammans har fått 3,7 miljarder genom regeringens politik. Den procentenhet som tjänar mest har fått lika mycket som vad 25 procent av svenska folket som tjänar minst har fått minst tillsammans. Det är med andra ord klassisk moderat politik som inte skapar några fler jobb, bara mer utanförskap. Höstens val är ett avgörande vägval för fler jobb eller ökade klyftor.2010-04-12, 10:38  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM