TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har det offentligtgjorts hur SKL, kommunernas fackförbund, ser på lönerna för lärarna i framtiden och vad som behöver göras. Jag delar de synpunkter som kommit fram att man ska ha samma arbetstider som övriga som jobbar dagtid dvs. 40 timmars arbetsvecka och semester som andra.
Går man på en sådan linje frigörs ett löneutrymme vilket i sig inte är en nyhet. I Umeå har vi också framfört samma bud till facken om att vi kan höja lönerna om vi får mer tid att disponera. Budet kan inte heller vara någon nyhet för lärarfacken då man redan gjort så på många friskolor. Det har gjort att lärarna har högre löner i friskolorna men också fler timmar för undervisning samt att man på sådant sätt effektiviserat skolan.

Finner man inte en uppgörelse mellan parterna hotas den kommunala skolan. Fler och fler kommer då att välja friskolor då klasserna är mindre för att lärarna undervisar mer samtidigt som lönerna är högre. På sikt blir då även pensionerna högre och friskolorna får kanske lättare att rekrytera lärare som är beredd att jobba fler timmar med elever. Om den kommunala skolan enbart höjer lönerna utan att göra några förändringar av arbetstiden får friskolorna ännu mer pengar och kan ytterligare gå vidare och ge mer pengarna till lärarna eller ta ut högre vinster.

Inget arbetareparti
Moderaterna säger sig vara det nya arbetarpartiet vilket om något är falsk marknadsföring. Moderaterna är ett parti som tar sin hänsyn till de människor som redan idag har det bäst i samhället. De har varken satsat på de sjuka och arbetslösa och på de grupper där sjukskrivningarna är som högst, bland arbetare och lägre tjänstemän. De har istället genomfört skattesänkningar för de som tjänar bäst samtidigt som välfärdssystemet raserats för de lågavlönade arbetarna som inte har råd med tilläggsförsäkringar. Det parti som gör så är inget arbetarparti. Det är ett parti för de besuttna.


2010-04-07, 15:29  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM