TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår kom finansminister Anders Borg med beskedet att de 12 extra miljarder till kommunerna kommer att tas bort nästa år. Jag har läst att SKL:s ordförande, moderaten Anders Knape, som är mycket knapphändig i sina kommentarer.


I Umeå brukar vi gå efter regeringens skatteprognoser och kommer att göra så även vid budgeten för nästa år men jag har mycket svårt att se att skatteintäkterna till kommunerna kommer att öka lika mycket eftersom arbetslösheten fortfarande är hög och löneökningarna kommer att bli lägre än de prognoser vi hade i vår budget. Företagen har fortfarande en outnyttjad kapacitet och därför kommer de inte att anställa folk vilket påverkar samtidigt som det ställs stora krav på mindre folk i kommunerna.

Beskedet att det inte kommer några nya pengar kommer att ge besparingar i kommunerna och kanske en del t.o.m. tvingas höja skatten. Det är dock fel väg att gå då kommunala skattehöjningar slår hårdast mot de som har de sämsta inkomsterna. Det gör att sjuka, arbetslösa och pensionärer drabbas återigen.

Regeringen väljer skattesänkningar och mest för de som har det bäst ställt istället för välfärd. Ändå trumpetar alliansens företrädare ut att Sverige är på rätt väg, detta trots att regeringens åtgärder mot krisen var mycket begränsad även i jämförelse med andra länder. Den med gott minne kommer dessutom ihåg att alliansföreträdarna skyllde krisen på den globala ekonomiska utvecklingen och därmed inget som regeringen kunde göra något åt.

Lovorden kommer att hagla trots att regeringen tidigare sa att de inget kunde göra något samtidigt som det är kommunerna som kommer att få det svårt.2010-04-07, 09:37  Permalink


Lennart
De kommer att ändra sig lagom till valrörelsens slutskede och "storsatsa" på kommunerna med 5,3 miljarder ungefär

de har gjort det indiska reptricket förut med vuxenutbildningen och feriejobb till ungdomar. bland annat
De extra miljarderna skulle kompensera för skattebortfall i samband med lågkonjunkturen. Bättre tider - mindre skattebortfall.

Men Mona har förstås 12 miljarder till det också. Hon plockar kanske fram kreditkortet?
Alla vet att det finns en enorm rationaliseringspotential i den offentliga sektorn och att endast en del av pengarna går till kärnverksamheten. Ska vi säga att det går att HALVERA anslagen till stat och kommun och ändå få HÖGRE KVALITET på vård, skola och omsorg?
Jag tror denna regering medvetet försöker skapa kaos på olika sätt för att den vägen genomdriva propaganda för sitt egentliga syfte.

facken har man lyckats "knäcka" genom att erbjuda en jobbskattesänkning och sänka ersättningar i a-kassan samt höja avgifterna därmed går många ur facket och hamnar i kenpig situation när de blir arbetslösa.
Facket får skulden.

Samma gäller kommuner de lastar på dem omöjliga besparingar detta för att kunna privatisera så mycket som möjligt inom kommunerna.

Arbetsförmedling i dess arbetsform de var under sossetid försöker de förstöra också på olika sätt detta för att skapa privata arbetsförmedlingar.
o.s.v

Så det är genom kaos man lurar folket till försämringar
som drabbar många. Samma sker, har skett i USA.

Den regim vi har håller på förändra Sverige till ett U-Land
det denna regim gjort lär bli svårt att
kunna rätta till.
Pengar till välbärgade som tagits från arbetarfolkets inbetalda premier till socialförsäkringar
och arbetslöshetsskydd. Även pensiuonärer har fått sig en släng av enorma försämringar.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM