TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag tycker det är illa att inte statsministern vet att löntagana avstått pengar löneutrymmet för att få en ökad trygghet. Det är försäkringar det gäller som sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen och det har jag skrivit om idag

Jag tog ut min pension från 60 år och talade då med skatteverket, att jag inte längre ville betala pensionsavgift, eftersom jag redan var pensionär och att pensionsavgiften som ingick i arbetsgivaravgiften inte skulle förbättra min pension.

Nej nej sa skatteverket - uppdelningen av arbetsgivaravgiften är pedagogisk men inte praktisk. Hela arbetsgivaravgiften går in i statsbudgeten och i budgeten fördelas sedan pengarna till pension, sjukförsäkring etc.

Nej, nej sa skatteverket - pensionär är inte den som uppbär pension, pensionär är den som fyllt 65 år.

Sedan tror jag att arbetsgivaravgiften sänkts för pensionärer - alltså personer över 65 år - i alla fall Lennart, vem lurar vem. Är arbetsgivaravgiften en del av lönen som i stället för att du själv betalar in så betalar skatteverket in för din räkning? Eftersom du anser att Reinfeldt luras så kan väl du vara hygglig och tala om hur det är.


Lennart Holmlund: Jag tillhör de som tycker att staten gjort el i alla tider som använt både avgifterna från sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen och A-kassan till annat. Det är försäkringssystem men pengarna som inte heller de våra skötte på rätt sätt. Jag har själv haft motioner om att lyfta bort det ur statsbudgeten och göra en fristående lösning. Det andra vet jag om eftersom finanseringen bygger på fastställd pensionsålder, fastjag vet inte om det är 67 nu
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM