TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Att regeringens sjukförsäkringsreform inte fungerar visar en rapport från Fackförbundet ST. Betydligt fler än vad regeringen från början trodde är så sjuka att de behöver vård och inte jobbförmedlingsinsatser.


Det gör att regelverket och de insatser som finns inte är anpassade till de behov som finns. Av de som kastas ur sjukförsäkringen bedöms 61 procent behöva vård och rehabilitering, vilket alltså innebär att de fortfarande är sjuka men inte längre får ersättning.


Regeringens felbedömning innebär också att 57 procent får fel typ av insatser. De som är sjuka behöver vård och behandlingar, men istället får de jobbcoachning. Det som händer är att regeringen flyttar människorna från försäkringskassan till arbetsförmedlingen (från ett system till ett annat), vilket endast är ett krasst sätt för att förbättra statistiken.

Hela 50 procent bedöms få en lägre ersättning, tvärt emot vad regeringen har lovat och många som vill gå tillbaka till arbete straffas ekonomiskt.

* Om MKB
Noterar att Sven-Olof Edvinsson tycker jag angriper universitetsvärlden när jag kritiserar Hansson men det är de slutsatser han drar som jag tycker är felaktiga. Jag angriper inte Hansson för att han ställer upp för centern i valet utan kritiserar hans analys och hans uppfattning att staten ska utse konsulter som tar fram en MKB, samt att man i förväg beställer ett visst resultat i en MKB. Det är förvånande då universitetsanställda ofta brukar säga att forskningen ska vara oberoende.

Ang. Hanssons agerande och överklaganden har man fått fel i alla instanser, inklusive regeringsrätten och alla led i miljödomstolarna. Både den tidigare socialdemokratiska regeringen och den nuvarande regeringen har hamnat på samma slutsatser.2010-03-22, 13:46  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM