TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Pensionssystemet följer den samhällsekonomiska utvecklingen. Ni presenteras rapporter om att pensionssystemet fortsätter att gå med underskott för andra året i rad. Det samlade underskottet uppgår nu till 323 miljarder kronor eller 4,3 procent av pensionsskulden. Det innebär att inkomstpensionen kommer att minska även nästa år. Men redan för innevarande år sänktes inkomst- och tilläggspensionerna med 3 procent.


Cirka 1,5 miljoner pensionärer får mindre pengar i plånboken. Skälet är den s.k. ”bromsen”. Detta för att tillgångar och skulder ska balanseras. Rent konkret innebär det att pensionärerna får mindre pengar i plånboken när samhällsekonomin går sämre eftersom pensionerna minskar när pensionsfonderna tappar i värde.

Men finanskrisen räcker inte som förklaring till de minskade pensionerna. Från och med nästa år kommer även nedgången i ekonomin att påverka pensionerna.

Arbetslösheten har ökat. En halv miljon löntagare har lämnat a-kassan, och för dem som fortfarande är medlemmar i a-kassan har försäkringen försämrats. Samtidigt blir fler utförsäkrade.

I det läget minskar de avgifter som betalas in till systemet och bromsen trycks in ännu hårdare. Det är därför viktigare än någonsin att det förs en politik för tillväxt och jobb som ger ökade pensioner och fler ungdomar i arbete.2010-03-19, 11:36  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM