TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Effekterna av regeringens utförsäkringspolitik i sjukförsäkringen blir allt tydligare. Försäkringskassan har beräknat att 50 000 långtidssjukskrivna kommer att utförsäkras under året. Redan vid årsskiftet utförsäkrades 15 700 långtidssjukskrivna.


Regeringens ansvariga minister på området Husmark-Pehrsson har i veckan uttalat sig och hänvisat dessa människor till kommunernas försörjningsstöd, vilket är både karaktärslöst och ett hån mot de som drabbas. Regeringen försöker med detta komma ifrån sitt ansvar samtidigt som man dumpar kostnaderna på kommunerna istället för hos staten.


Moderaterna gjorde stort nummer inför valet 2006 att de skulle minska ”utanförskapet” och bidragsberoendet. Resultatet blev istället 70 000 fler i utanförskap även med moderaternas sätt att räkna. Även socialbidragen ökar, dvs. försörjningsstödet som har stigit i 90 % av landets kommuner.
Än en gång får vi alltså svart på vitt att regeringens s.k. rehabiliteringskedja inte fungerar och att sjuka människor hamnar i kläm. Stupstocken i sjukförsäkringen måste bort, individuell rehabilitering komma till så att sjuka får ett verkligt stöd i att komma tillbaka till arbete.2010-03-18, 10:08  Permalink


Hej Lennart!

Tack för att du tagit upp detta på din blogg!
Det som händer nu är nästan för hemskt för att vara sant där människor med kroniska sjukdomar tvingas från hus och hem. Vi i RESURS hoppas att ni i S kommer att komma ihåg de sjuka även efter valet! Så här behandlar man inte människor!

Bästa hälsningar,

Jenny

http://bit.ly/bBI16u
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM