TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Reinfeldt sa 1993 att välfärdssten är en sjukdom, nu avskaffar sjukdomen

 

Moderaterna driver samma gamla högerpolitik där välfärdsstaten ska nedmonteras och det ska vara grundtrygghet och eget ansvar. De har däremot ändrat retorik och hörs gilla både fack och välfärdsstat men så är det inte om man ser till den politik man genomför.

Bokslut med Reinfeldt har pekat på massor med sådana exempel och det finns ett stycke som jag tagit detta ur dock inte ordagrant och som talar om vilken grundsyn vår statsminister har på ett välfärdsamhälle och den ligger kvar men argumenten är annorlunda.

Jag tycker än en gång att det är märkligt att han och alliansen fått stå och föra ut sitt budskap ogranskat i de flesta medierna.
Reinfeldt skrev boken ” Det sovande folket”. Där beskrivs välfärdsstaten som en sjukdom som gjorde svenska folket passiviserat. Effekterna var ” fullt jämförbara med pest smittkoppor och aids”. Han sa att den svenska modellen hade gjort svenska folket ”mentalt handikappade” och beroende av politiker.

Reinfeldts modell var en total omsvängning av politiken och pläderade öppet för en totalt avskaffande av den svenska modellen.
Agendan innehöll nedmonterad offentlig sektor, avskaffad arbetsrätt, privatiseringar och enorma skattesänkningar. Visserligen skulle ingen svälta men ”annars ska inga standardkrav skattefinansieras”.
Det gick dåligt i några val för borgligheten men inför den här perioden kom man tillbaka med en helt annan retorik men egentligen med samma innehåll i politiken.

Välfärdsstaten håller på att raseras, skattesänkningar gör att pengarna inte räcker till och det blir avgiftshöjningar i a-kassa och försämringar i systemen och privata lösningar som täcker upp vid sjukdom och arbetslöshet, det har bli dyrt att vara med i facket och a-kassan och skalan kan göra s hur lång som helst.
Den politik som förs raserar välfärden i Sverige, men den går att återupprätta med en ny regering
Det är samma gamla höger i ny skepnad"Reinfeldt gör som han sa, avskaffar välfärdsstaten eftersom den är en sjukdom "

Precis...visst är det så.

Statens kostnader 2007 uppgick till 760 miljarder kronor.....SAP:s utgifter under åren 1995 -- 2005 kom inte upp till detta belopp.

Hur såg välfärdsstaten ut under denna period?
Det stämmer väl rätt bra att svenska folket är beroende av politiker eller snarare staten. Det har ju också varit avsikten alltsedan Tage Erlander tog över som statsminister. Att vända den utvecklingen kan bli nödvändigt men smärtsamt.
Att du orkar skriva sådan barnslig propaganda. Har du inte insett att tiden då ni kunde skrämmas med högerspöket är förbi? Numera kan de borgerliga skrämmas för kommunistspöket för det regeringsalternativ som ligger närmast mitten är alliansen. De rödgröna intar på punkt efter punkt ståndpunkter som ligger nära vänsterpartiet. Dags att börja varna väljarna för socialisering av samhället? Håll i din egendom innan pappa staten kommer och tar den!
Visst finns det all anledning att skrämmas med Högern. Det visar ju denna valperiod. De har
försämrat för sjuka, arbetslösa och pensionärer bl.a., medan de rika och högavlönade får bidrag till städhjälp, fastän de ledigt kan betala det själva.
Arbetsgivarna får göra avdrag för det de betalar till arbetsgivarorganisationer, medan de anställda har förlorat rätten att göra avdrag för fackföreningsavgiften. Det är ju för att få anställda att gå ur facket som man försämrar för löntagare. De rika behöver ju varken samhällets stöd eller någon fackförening. De kan ju klara sig ändå. samtidigt som de helst vill ha bort alla skatter, så tar de gärna emot skattesubventionerad städhjälp, som andra som behöver det bättre får lida för.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM