TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går fick jag se hur snabbt polisen i Thailand löser ett brott och hur det gick till kan du läsa om du klickar här. Orsaken är främst att folk alltid verkar vara uppmärksamma på vad som sker runt omkring dem och kanske den viktigaste saken av alla är att när polisen kommer så vågar man tala om för polisen vad man sett och ge bra ledtrådar. Jag tror också den svenska polisen skulle klara upp betydligt fler brott om de fick bättre hjälpa av allmänheten via vittnesmål. Brottsligeheten kommer man inte åt enbart med att det blir fler poliser2010-03-13, 11:45  Permalink
Andra bloggar om:  


Länkhänvisningen fungerar inte Lennart. Vad var brottet ?

.....................
Arbetslösheten uppmärksammas av 600 000 tusen vittnesmål och deras familjer i Sverige men om det finns ingen polis, om detta finns inget brott. I andra länder svälter offren ihjäl. Brottslingarna har lagen på sin sida. Pengarna stannar i hjälporganisationerna i Sverige. Det anses inte vara brott. Det kallas lön och det fungerar bra att vara medlem och betala för att hjälpa.
Många är rädda för att vittna. Att polisen inte klarar av att skydda alla hotade människor och att farliga individer får korta straff med permissioner mm. gör folk rädda för repressalier.

Jag argumenterar inte emot dig, vi skall ta hand om varandra och hjälpa polisen, men vi måste se till att vi kan vittna utan att få tänderna utslagna.
Det räcker inte med att konstatera att polisen skulle lösa mer brott om fler vittnar vilket är en självklarhet. Man måste peka på orsaken vilken är att vi fått ett gangstersamhälle där vittnen skräms till tystnad. Här i Göteborg har vi i genomsnitt en "shooting" per dag. Mycket hänger ihop med sociala problem orsakade av en naiv invandringspolitik. Själv skulle jag aldrig vittna mot ett gäng. Det får dom som röstat fram den här politiken göra själva.
Tommy har en god poäng. Törs inte människor vittna så är det inte dem (vi) som ska förändra något det är mer en fråga om att våldet är så utbrett att inte heller oskyldiga, åskådare törs vittna. Det skulle kunna ge slutsatsen att väldet är så utbrett att polisen inte har kontroll över det. Det samhälls skydd vi betalar fungerar inte.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM