TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är väl ingen hemlighet att jag efter valet 2006 men även före har efterlyst en kritisk granskning av moderaternas politik. Det blev ju sedan alliansens gemensamma politik, men det är samma gamla högerpolitik som förut. Man har bara ändrat argumentationen och kallar sig för de nya moderaterna.


Jag har under min ledighet börjat läsa boken Fyra år med Reinfeldt av bl.a. Carlén och det är härligt att få bekräftat att jag har haft helt rätt in min tidigare analys. Boken är utgiven av Ordfront och går att köpa.


Vad jag tycker är mest tråkigt är att media så lydigt har ställt upp på högerns budskap eller rättare sagt deras förändrade sätt att uttrycka sig om hur välfärdstaten ska avvecklas. I boken citeras en ledare från Expressen (30/5 2008) som går ut på att facken får skylla sig själva. Den lyder så här:


LO- fackens medlemsras börjar bli allt mera akut och även om regeringen inte låtsas om det gläds den förstås åt utvecklingen… De borgligas fackliga strategi har tidigare inriktat sig på dessa symboliskt laddade bokstavskombinationer-LAS och MBL. Alliansen har valt en mycket smartare väg genom att angripa facken bakvägen genom a-kassan. Det har minskat fackens medlemsantal vilket gör deras förhandlingsposition inom ramen för den svenska modell regeringen vill införa betydligt svagare. Slut citat.


Självklart har expressens ledare rätt i att regeringen vill försvaga facket. Man har ansett den svenska modellen vara för stark och ha för starkt stöd så då använder man sig istället av en smygväg. Men det är illa att inte media bättre har genomlyst hur falska de nya moderaterna har varit i sin marknadsföring då de står för samma gamla högerpolitik som vanligt. Skattesänkningar går före välfärd, precis som tidigare. Att Ågren och Riedel livligt deltar i den falska marknadsföringen förvånar mig inte .2010-03-10, 08:12  Permalink


Jobbskatteavdraget ger en vanlig LO-familj netto ca 3 000 kr mer i plånboken varje månad, även efter att a-kassan är betald.

Är inte detta välfärd? Du skriver att skattesänkningar går före välfärd, men tror du inte att 3 000 kr mer för en LO-medlem varje månad är välfärd?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM