TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När man sitter som jag gör just nu, lite på distans, så förundras man över vad som anses vara en nyhet eller inte. I helgen läste jag att ett cykelskjul hade rasat på grund av snömassorna, men nog torde det väl hända viktigare saker än det i Västerbotten. Visserligen kostar det väl lite att reparera men ändå. Vem tycker om att läsa om sådant och är det någon som bryr sig?

Högerpolitik då som nu?

Jag kan inte påstå att jag är en person som brukar läsa bibeln vidare mycket men jag har faktiskt i min ungdom läst en del för att bilda mig en uppfattning då jag har haft en mor och en far, samt mor- och farföräldrar, som varit aktiva framförallt i evangeliska fosterlandsstiftelsen EFS.


Vi diskuterade innehållet livligt under den tid när mina föräldrar levde och varför man inte tog ansvar för de som hade och har det sämst i samhället. Idag driver ju högerregeringen Reinfeldt en politik som egentligen är helt i enlighet med Matteus 13:14 där följande står att läsa:


”Ty åt den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har från honom skall tagas det han har”.


Man kan inte påstå annat än att Matteus ur detta perspektiv drev en högerpolitik, och så var det väl under den tiden och så är det också idag, de som är gödda skall övergödas.2010-03-09, 13:45  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM