TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi har stora naturtillgångar i Sverige och främst i Norrland. Naturtillgångar som ska tillvaratas. Jag tänker t.ex. på skogen som huggs och blir till virke och papper i alla dess former. Men också på malmen som dock kommer att ta slut någon gång i framtiden. Det finns även vattenkraft, som är en evig energikälla.


Och vi behöver energi och ren energi som inte förstör jordklotet. Regeringen har nyligen givit tillstånd till en stor vindkraftpark på hela 450 000 kvadratmeter, vilket är mer än Stockholms stads yta. Skogen får lämna plats för vindkraften och vi får hoppas att vindkraftsparken i så fall inte står stilla såsom hänt i år på vissa ställen när det var kallt och energin behövdes som mest.


Vindkraftsparken ska producera 8 till 12 TWh om den kommer till stånd och kommer att kosta mellan 40 och 60 miljarder. En fara med så höga kostnader är att det kommer att bidra till höjda energipriser om inte annat görs och som kunderna får betala i slutändan. Det kommer i så fall att kunna påverka jobben.2010-03-08, 10:41  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM