TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Välfärden finansieras via skatter. Jag är Thailand och försöker få reda på hur deras välfärd finansieras och om det överhuvudtaget finns. De tjänar de som servar turisterna 7000 Bath, en Bath kostar 23 öre att köpa vilket betyder att de inte kommer upp o 2000 kr i månaden genom att jobba alla dagar då det finns jobb från tidig morgon till sen kväll i månaden, men de säger att de inta har skatt. Det är i och för sig inte så lätt att få reda på hur samhället fungerar. De köper olika försäkringar eller betalar själva när de blir sjuka och har inte heller råd att gå till läkare så ofta. Om det finns en obligatorisk skola för alla gör det nog men kostar liksom all högre utbildning

Det är klart att har man inte skatter så ska det betalas kontant eller via försäkringar. I Sverige håller vi snart att vara på väg bort från den generella välfärden där man får skaffa sig privata lösningar för att säkra upp bland annat inkomstförluster om man blir sjuk eller arbetslös. Det har blivit den väg man går när man använt de pengar löntagarna tidigare avstått löneutrymme för att få bra försäkringar för alla. Nu har de försäkringarna naggats i kanten genom kraftiga försämringar och skatten har sänkts för de som tjänar mest och många fack har känt sig tvingade till att ta tilläggsförsäkringar.

Jag tycker att vi ska vara mycket rädd om den välfärdsmodell som vi har, välfärden syns också bland annat på tandstatusen. Vi ska se till att vi har rimliga nivåer i de allmänna sjuk och arbetslöshetsförsäkringarna, vi ska se till att alla får en bra utbildning och vi ska leva i framtiden på jobb med hög kunskapsnivå även om vi självklart ska arbeta för att turister kommer till Sverige. Slå vakt om välfärdsmodellen som finansieras gemensamt och efter bärkraft.2010-03-07, 11:38  Permalink


"Jag är Thailand och försöker få reda på hur deras välfärd finansieras..."

Ett kommunalråd från Umeå åker till Thailand för att ta reda på hur de finansierar sin välfärd. Varför måste man åka dit? UD kan säkert skaffa fram informationen. Varför just Thailand? Vad har det landet så pass mer gemensamt med Sverige än mer närliggande länder? Det kan inte vara värmen som lockar Lennart? Låter som semester på skattebetalarnas bekostnad...
Tummen ner om du reser på skattebetalarnas bekostnad.
När korpral Björklund åkte till USA så var jonny tyst som en mus. Varför då jonny?

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1876169/
jan-bjorklund-tog-med-frun-till-usa

Olika bedömningsnivå är regel hos högermegafonerna.
Till Christer.

Det har förvånat mig, att socialdemokrater och media missat att Jan Björklund tog statsplanet och firade nyår med sin fru i New York. Även som allians-entusiast så hade jag hälsat välkommen en skandalartikel om detta missbruk

Den enda förklaring jag kan finna är att Jan Björklund lovat Mona Sahlin och anda ledande socialdemokrater några fina landshövdingsposter efter valet och till media har säkerligen många fina jobb som pressattachéer erbjudits.

Jag visste inte att etablissemanget och media var så lättmutade.
Nu är det så att Lennart åker på semester med sin fru varje år till Thailand. Naturligtvis betalar han resan själv.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM