TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Högeralliansens företrädare pratar mycket om RUT-avdraget men jag tycker det är mycket väsen för lite ull.


Visst kan man ha åtgärder som stimulerar fram mera jobb och ur den synpunkten kan det var en bra åtgärd men jag tror inte det är av den orsaken som det har kommit till. Istället är det en prioritering av de som redan har det bra och att de ska få det ännu bättre. Alltså, ren och skär gammal klassisk högerpolitik och ett sätt att vrida klockan tillbaka med lågavlönat tjänstefolk. Det är människosynen som genomsyrar min kritik när det gäller RUT, inte att få folk att jobba. Men också att det är lågavlönade jobb som skapas som lågavlönade uppassare åt andra. Jobb som främst blir till för invandrare och kvinnor.


Hade regeringen istället haft målet att Sverige ska konkurera med kvalificerade jobb som kräver hög kompetens hade det funnits mycket de skulle kunna göra för sysselsättningen och jobben. Det blir därför närmast löjeväckande när samtliga alliansföreträdare så hårt går ut och försvarar just denna åtgärd som en förträfflig jobbsatsning. En prioritering som gör att Sverige åter går mer mot ett klassamhälle.2010-03-04, 10:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Du ger en mycket bra och tydlig bild över varför Socialdemokraterna är emot RUT, men för ROT. Att städa hemma hos någon är, enligt er, inget riktigt jobb och som inte bör stödjas med vad ni kallar pigavdrag. Drängavdraget ROT är således betydligt mer korrekt eftersom män utanför riktiga arbetsuppgifter tillskillnad från dessa invandrarkvinnor.

Jag tycker du, och socialdemokratin, ger uttryck för en märklig människosyn i denna fråga. Är det inte positivt att vi får in invandrarkvinnor i riktiga jobb, att de får del av välfärdssystemet och t o m omfattas av kollektivavtal? Nej, istället förordar du en politik där du vill att dessa kvinnor, ofta med dåliga språkkunskaper, ska vara fast i utanförskap och bidragsberoende. Detta med argumentet att överklassen inte ska ha pigor och "uppassare".

Det uppskattas dock att du öppet erkänner att det just är er nedlåtande syn på dessa arbetsuppgifter som ligger till grund för beslutet istället för att hyckla om att pengarna behövs bättre i "välfärden", trots att reformen finansierar sig själv.
RUT innebär att beskattningen av arbetskraften blir runt 15 procent. Detta har medfört en uppsving för branschen städning.

Uppsvinget beror på skatterabatten inte på grund av någon ideologisk inställning om vem som skall städa för vem. RUT blir beviset på att jobbskatteavdraget är riktigt - men ännu så länge för litet. Arbetslösheten beror på för hög beskattning av arbetskraften.

Nu återstår att få socialdemokraterna att inse, att arbetsgivaravgiften är löneutrymme som kollektivavtalet avstått från att ta ut. Den verklige lönen för en person med 100 kr timmen är alltså runt 135 kr timmen. Vederbörande får emellertid bara ut 70 kr timmen, alltså knappt 50 procent av lönen. Nu vet vi att 15 procent är bra och det betyder att utbetalningen av lön skulle vara 115 kr timmen. Det skulle sätta fart på marknaden - men hur kommer vi dit?

När socialdemokraterna - genom RUT - börjar fatta att de som är utsugna och utnyttjade är de svenska arbetarna och främst kvinnorna - då kan vi börja bygga på ett skattesystem, som inte göms bakom dimridån att systemet skall vara fördelande utan att systemet skall betala de förmåner vi vill tilldela oss. Nu vet vi en sak - att vid beskattning på 15 procent av lönen så fungerar det.
Håll dig till Ahlgrens bilar för politik förstör du dig inte på!
Om nu Sverige ska konkurrera med kvalificerade jobb, tror du inte att de kvalificerade jobbarna skulle vara mer effektiva om de kan få hjälp med hushållsnära tjänster? Varför är det fult gammalt klassamhälle när det är ok att betala för barnpassning, att klippa sig och få hjälp av rörmockare?

Sen är det så att människor är olika och alla är inte tillräckligt begåvade, drivna och sugna på att arbeta hårt på ett "kvalificerat" jobb. Vad tycker du de ska syssla med, de kan ju inte alla bli politiker.
Rut-och rotavdrag är en BLUFF. Ex: Jag uppdrar åt en städfirma städa hos mig för en kostnad av 500 kr.Jag betalar 500 kontant . 250 kr får jag ta upp i deklaration under avdrag. Avdraget blir i slutändan bara värt 75 kr.På . ( 15% på 500 kr) Hur många begriper detta.
Rune - Jag har uppfattat det så här:

Du gör upp med en städfirma att städa hos dig för 500,- och du betalar detta kontant. Du meddelar i din deklaration att du har haft denna städning för 500,- och därmed är det färdigt för din del.

Städfirman kan nu få återbetalning av hälften av lönekostnaden på fakturan till dig. Efter vederbörlig kontroll utbetalar skatteverket denna summa till städfirman.

Du får inte göra något avdrag alls.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM