TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det kommer siffror dag för dag om att den förda politiken för Sverige tillbaka i tiden. BNP sjönk med hela 1,5 % sista kvartalet förra året, jämfört med året innan då nästan allt kollapsade, det visar siffror från SCB.


På helåret sjönk BNP med hela 4,9 % jämfört med 2008. Det sämsta skitåret sedan andra världskrigets slut, 1945. Vi har aldrig haft det så besvärligt sedan kriget slutade och då har vi ändå haft många kriser.


Ingen litar på Sverige och den svenska valutan efter detta och kronan föll mot dollarn och självklart även mot euron när dessa svaga siffror presenterades. Att marknaden har haft en övertro på regeringens prognoser säger ju detta. Men det är på tiden att media börjar analysera regeringens argument för sin politik. Skitår sa Littorin och en majoritet av folket borde säga skitregering.


Borg uttalar sig nu om att det behövs en expansiv finanspolitik men problemet är att han vaknar två år för sent.2010-03-02, 09:13  Permalink
Andra bloggar om:  Den svenska kronan hamnar på andraplats när den amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg rankar 156 av världens valutor. Februari blev kronans bästa sedan 1999 med en uppgång gentemot euron på 5,5 procent.


"När du har ett land med sunda finanser och en riksbank som räknar med räntehöjningar, kommer valutan att få stor uppmärksamhet", säger hedgefondförvaltaren Richard Bensen på Millenium Asset Management i London.
emil bengtsson

Men det var före dom nya siffrorna om raset på BNP

Varför vill Alliansen då införa euron ?

Det är bra att du uppmärksammar att Reinfeldt och Borg haft så fel. Man kan inte lite på dessa statsråd. Fakta talar emot dem.

För ett tag sedan presenterade Anders Borg sin egen prognos: "Det ser bättre ut. Nu kan vi satsa på pensionärerna."

Men nu kommer SCB:s fakta. Ekonomin sjunker fortfarande. Aldrig någonsin sen krigsslutet har Sveriges BNP rasat så.

Den fråga man måste ställa sig är. Vad grundade Borg sina uttalanden på? Inte var det fakta. Nej, det var lämpligt att säga så för att kunna presentera en glädjekalkyl i valbudgeten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM