TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så skulle jag ha sagt om jag var i Littorins kläder. Men det har en orsak och det är regeringens politik. Varje dag kommer det nya rapporter om att regeringens åtgärder inte biter. När Littorin var i Umeå och debatterade med Sven-Erik Österberg tog han upp att regeringen minsann gjort stora satsningar på detta område, men som vanligt glömde han att säga att man inledningsvis gjorde mycket kraftiga nedskärningar av verksamheten.


Igår redovisade SVT hur sänkningen av arbetsgivaravgifterna för ungdomar har slagit och vad det kostar. Om vi börjar med kostnaden så har reformen kostat 9,5 miljarder och enligt regeringens egna prognoser ska 10 000 unga få jobb, vilket innebär att varje jobb kostar staten en miljon kronor.
Resultatet visar åter igen på att det är bättre med riktade åtgärder och inte generella.


Förra året gick sysselsättningen ned med 4 % för ungdomar mellan 15-25 år, vilket är alltså tvärt emot vad regeringen sa. Sysselsättningen gick alltså ned mera för ungdomsgruppen än för de som inte fick sänkt arbetsgivaravgift. Regeringens åtgärder får därmed inte de effekter som regeringen hoppats på och som nu vid en närmare granskning visar sig ge lite effekt.


Regeringens politik för unga har gjort att Sverige nu har bland den högsta ungdomsarbetslösheten inom hela EU. Det är inte värdigt ett välfärdsland som Sverige.2010-03-01, 08:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM