TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

EU vill flytta över så mycket transporter som möjligt till sjöfart och det av flera skäl. Ett är av dem är miljöskälen och ett annat är trängselproblematiken.

 

Sveriges regering har dock tagit en helt annan väg genom sitt beslut om att gå ännu längre när det gäller svavelutsläppen. Istället för FN-nivån på 0,5 % har man valt att gå ändå ner till 0,1 procent. Tuffa krav som kan komma att innebära att transporterna kommer att ske per väg istället för att gå via sjötrafik då de tuffare reglerna kostar industrin 28 miljarder per år i merkostnader.


Växter för det norrländska klimatet
Vi behöver växter som är mer anpassade för det norrländska klimatet. För 30 år sedan bildades därför Arboretum Norr som har sina växter vid älvstranden uppe vid Baggböle. Där har man samlat frö från samma breddgrad som vi ligger på från hela världen och uppgiften är att hitta tåliga växter som passar vårt klimat. Det är svårt att få detta att bli kommersiellt men vi ger inte upp. Det är många myndigheter och fastighetsägare som har mycket att lära för att få växter som inte fryser bort första vintern.


Arboretet har också en förening som kallas Arboretum Norrs vänner där alla intresserade kan bli medlem och medlemsavgiften är förhållandevis låg. Endast 100 kr där medlemsavgiften sätts in på 381366-4. Mer om Arboretet och vännerna finns på http://www.arboretum-norr.se/2010-02-22, 15:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM