TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Skattepolitik
Det är lite märkligt hur allianföreträdarnas kontinuerligt försöker upprepa hur förträffligt det har blivit i Sverige under deras styre med deras skattesänkningar. Samtidigt vill man inte diskutera alla de som har fått det så oerhört mycket sämre. Alla de som är sjuka och arbetslösa har fått betydligt mindre.


Jag anser det vara politikens skyldighet att ta ansvar även för den grupp i samhället som har det sämst. Vi socialdemokrater kan inte acceptera att 20 procent av medborgarna, de sjuka och arbetslösa, ska få det sämre. Ej heller att förglömma alla de pensioner som har varit med och byggt upp vårt välfärdssamhälle som med den orättfärdiga skattepolitiken drabbas hårdare. Det måste finnas en politik som tar ansvar och omfattar alla. Så är inte fallet med den borgerliga politiken.

Miljöengagemanget ser olika ut
Svenskar är mer miljöengagerade än människor från andra länder men enligt en ny undersökning där man tar tempen på svenskar engagemang svarar 4 av 10 att det är lite tveksamma när det gäller klimatfrågan och att hotet har överdrivits och/eller hur stort det egna ansvaret är för att leva ett mer klimatanpassat liv.

25 procent svarar att man är oengagerad. Samtidigt är 16 procent mycket engagerade, lika många som uppger att de är ovilliga att förändra sig. 30 procent ganska engagerade och 6 procent som är ganska neutral till miljöfrågan men som ändå agerar miljövänligt. Kvinnor är mer aktiva än män medan unga människor är mindre beredda att ändra sina vanor. Undersökningen pekar på vikten av att fortsätta lyfta miljöfrågorna och det offentliga samt den enskildas ansvar. Vi måste inse att våra val faktiskt har betydelse.2010-02-19, 15:03  Permalink
Andra bloggar om:  


Löjlig rubrik... alliansen har bara ett annat (som jag och många med mig anser fungerar) sätt att lösa våra samhällsproblem som involverar att man tänker ett steg längre än vad du lyckas göra in dina retoriska inlägg.

Om man kokar ihop det:

1. Alla ska ha det så bra som möjligt
2. För det ska kunna ske så måste det finansieras
3. Finansiering sker genom att folk är produktiva
4. Alliansen gör det fördelaktigt att vara produktiva


Jonas och då måste det försämras för sjuka och pensionärer. Konstigt sätt att vara solidarisk på. Ni som är produktiva har det bra vi sjuka har det sämre. Samhället har blivit hårdare och otäckare.
Arne, vi måste börja med att ta hand om finanserna först och de försämringar du talar om är inte så revoultionerande som du och dina partikamrater försöker få det

Det har t.ex. inte försämrats för pensionärer... det är samma skatt som socialdemokraterna införde och att arbetande får behålla mer av sina inkomster. Men visst är det kul med ordlekar (speciellt med mina barn), oensionärsskatt! (osv)

Att fokusera på att människor kommer tillbaka till arbetslivet är inte otäckt och skrämmande utan det är något som gör att individen känner att någon bryr sig och att man känner sig behövd. Socialdemokraternas enda lösning att skicka allt och alla i förtidspension fungerade inte längre och skickade fler och fler i utanförskap. Till och med LO föreslog att införa en rehabiliteringskedja men det är det ingen som talar om längre...

Varför ska man inte kunna ställa frågan: "Hur mycket kan du arbeta?"

Svar till Jonas Jansson

"Det har t.ex. inte försämrats för pensionärer... det är samma skatt som socialdemokraterna införde och att arbetande får behålla mer av sina inkomster. Men visst är det kul med ordlekar (speciellt med mina barn), oensionärsskatt! (osv) "

Där har du rätt. Det enda som skett är att löntagarna fått det bättre ( jobbskatteavdraget ) vilket i sin tur gör pensionärernas realpension försämrad.
Så summa sumarium pensionärer har inte fått nämnvärt sänkt skatt inte höjd skatt heller. Men en realförsämring.


Jonas skriver: "Att fokusera på att människor kommer tillbaka till arbetslivet är inte otäckt och skrämmande utan det är något som gör att individen känner att någon bryr sig och att man känner sig behövd."

ja om det vore så alliansen gjorde, men så funkar det inte .

Alliansen de utförsäkrar 148 om dan alltså en rasande fart.
Littorin ljuger om vilken försörjningsinkomst de ska få.
Nu visar det sig att sjuka utförsäkras och med det får kraftigt försämrad ersättning.
Många kommer inte få nåt. Utan tvingas avyttra sitt ägande för att underkasta sig socialbidrag.
Under tiden tar Gunnar Axen kort på när moderatkompisar gör "Vågen"
En skrämmande attityd mot sjuka, som visar vilken vidrig människosyn moderater har.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM