TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Västerås och Örebro jobbar högeralliansen för att de anställa ska ha en privat sjukförsäkring som de får gå med i och betala via bruttolöneavdrag, om de vill. Man har sett att de anställda inte klarar sig med den ersättning och de ersättningsnivåer som är.

Men detta visar egentligen på att alliansen på sikt vill privatisera sjukförsäkringen och att man är på väg bort från den generella välfärdspolitiken tillförmån för privata lösningar. Att man därtill arbetar för att ordna gräddfiler i sjukvården för de anställda, främst chefer, gör inte saken bättre. Även det ett tecken på att man vill styra om Sverige från en välfärd för alla där det är behoven som styr till något helt annat.


2010-02-19, 09:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Naturligtvis vill Alliansen privatisera sjukförsäkringarna.
En Riksdagsman är sjuk 1,5 dagar per år och enda möjligheten att bli skadad är väl att slicka på kulspetspennan eller hacka den i fingrarna vid lek.
En slaktare, byggjobbare, vårdbiträde är ju sjuka o skadade pga. av deras arbete.
Så riksdagsmannen skulle ju få försäkringen red. till runt 10% och dom som riskerar skada pga. jobbet får fördubbling.
Efter risk.
Du får skylla dig själv att du inte blir Riksdagsman typ.
ja det är för dumt att en som vill ska betala för sina egna intjänade skattade pengar. Samtidigt som den lämnar kön. Huuu vad hemskt. Är alla sossar såhär klyftiga?
Jo men Holmlund - det är väl patientens behov som regeringen försöker möta. Det har väl inte varit patienten som haft behov av köer eller utarbetad personal?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM