TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Just nu är en ny lagstiftning om kollektivtrafiken ute på en lagrådsremiss och fort ska det gå. Frågan är om någon överhuvudtaget hinner läsa vad lagförslaget går ut och att det remissbehandlas i de beslutande församlingarna, inte ens i Umeå där vi trots allt har sammanträden varje vecka.


Den utredning som chefen för rikstrafiken tidigare har lagt är ett förslag som mer eller mindre skulle ta död på all kollektivtrafik. Detta för att göra regeringens förlovade marknad tillfreds. Förslaget är att marknaden ska få ta åt sig alla sträckor där det går att få lönsamhet och resten ska vara ett offentligt ansvar och därmed ramla på skattebetalarnas axlar. Därmed raseras alla försök till en sammanhållen kollektivtrafik.


Vad den nya lagrådsremissen innehåller vet jag ännu inte, men svar måste skickas in före fredag och det går inte att få en förlängning. Regeringen har konsekvent valt en linje där man kör över allt vad en demokratisk process heter då man struntat i vad som tidigare varit vanligt och i enlighet med god demokratisk anda. Men det är ett sätt för regeringen att hinna binda fast kollektivtrafiken i ett system som ingen vill ha och som blir svårt att förändra vid ett regeringsskifte.


Förslaget kommer från näringsdepartementet där centerpartiet har statsrådsposten och ansvaret för verksamheten men också ansvaret för den demokratiska hanteringen av ärenden. Det visar om något på den demokratisyn som numera präglas av centerpartiet. Intressant att se hur Sven-Olof Edvinsson (c) i bloggar och artiklar skyller på moderaterna och där förslag bromsats upp av finansministern enligt hans uppgifter.


Oavsett visar hanteringen av lagstiftningen för kollektivtrafiken på ett fullständigt förakt för den demokratiska processen.2010-02-18, 09:11  Permalink
Andra bloggar om:  


Uppenbarligen är det så att alliansregeringen nu påskyndar "omställningen" av Sverige. Måhända känner det lukten av "valförlust".

Att centerpartiet inte orkar eller vill stå emot moderaterna i regeringen anse jag vara ett uttryck för att makten går före det sunda förnuftet.
Maud Olofsson tycks till och med sakna det som annars är vanligt förekommande - självbevarelsedrift!

Oaktat detta så har vi här i norr en väl fungerande kollektivtrafik - i Luleå en av Sveriges bästa - och den skall vi slå vakt om.
Så vi får ta fajten!!!
Så där har det också varit hela tiden inom skolpolitiken

Hafsiga och slafsiga remisser kommer ut och vi hinner knappt svara. Sen skiter de i regel i svaren.
Allvarligt talat.

Fu-k politiker och tjänstemän.

Barnkidnappare.

http://ceejohansson.wordpress.com/2010/02/17/ansvar-eller-inte/#comment-9

Fy detta ska ni få för ruttna typer.
Fega människor hur kan man göra nåt sånt?

Ni måste vara psykopater någon annan förklaring finns inte.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM