TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Musöron blir björksnaps sägs det, och så är det. Min gamle vän och fd. kollega Svein Bogen som var ks ordf. i Mo i Rana vill plocka musöron i Vindfjällens naturreservat för att använda som krydda till att göra snaps. Jag hoppas verkligen att han får detta.


Björksnaps fanns tidigare på systembolaget och kallades Umeakvavit. Det har däremot upphört och visst borde det finnas en snaps med smak av björk när Umeå blir kulturhuvudstad.

 

Björksnaps kan man göra själv och det finns många recept på internet hur man kryddar en flaska renat för att få björksnaps. Musöron är faktiskt björklöv som ännu inte slagit ut och i det skedet liknar musöron.


Sj:s förseningar
Visst har man förståelse och medkänsla för att många är besvikna på att tågen inte har gått i tid. Orsaken till detta och över hela landet är den hårda vintern, vilket inte kan skyllas på SJ. Självklart ska organisationen trimmas för att problemen ska undvikas men allt går inte att undvika utan enormt stora kostnader. Och till viss del sympatiserar man också med anspråken om att de som drabbats av förseningar ska ha ersättningar men SJ är inget vinstföretag så vart ska pengarna tas ifrån? Ska t.ex. andra resenärer i så fall betala detta?2010-02-17, 14:09  Permalink
Andra bloggar om:  


"Orsaken till detta och över hela landet är den hårda vintern, vilket inte kan skyllas på SJ."

Varför köper SJ bara sommartåg?
Det måste vara regeringens fel att SJ får för lite bidrag.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM