TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har i bloggar och artiklar tagit upp skattefrågan och senast idag fick jag in en insändare i VK där jag påpekar att välfärd och skatter går hand i hand. Sänks skatterna totalt sett minskar den kassa som man kan betala välfärden med. Det är omöjligt att behålla en omfattande och generell välfärd om pengarna att betala välfärden med minskar.


Grekland är ett sådant exempel som har levt över sina tillgångar och som nu har ett skenande underskott. Detta så till den milda grad att euron rasar i värde för alla euroländer. För Sverige blir konsekvenserna att kronan blir dyrare och kanske blir det besvärligare för exportindustrin.


Övriga länder inom EU ställer också hårt tryck på Grekland med kraftiga besparingsåtgärder och krav om tänkbara skattehöjningar i form av moms och punktskatter på bilar och energi. Men moms slår ju hårdast mot låginkomsttagare där matkostnader är en stor del av utgifterna. Det grekiska folket å sin sida verkar dock tro att man inte ska betala ränta på de stora lånen och hotar med strejker. Det är inte lätt för den nytillträdde socialdemokraten att städa upp efter en ekonomi som misskötts så gravt och att skatterna har sänkts med lånade pengar. Men det går inte att låna till skattesänkningar och minska skatten utan att det går ut över välfärden.

Gratis heroin
Förstår inte varför danskarna väljer att ge upp kampen mot droger och missbruk. Man har beslutat att dela ut gratis heroin till missbrukare där metadon inte hjälpt. Även metadon är ju en konstgjord och syntetisk drog som upprätthåller missbruket. Men det är beklagligt då det känns som att man nu ger upp det förebyggande arbetet mot droger. Så kan det gå om den liberala politiken får ta över helt.2010-02-16, 13:55  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad som går hand i hand är välfärd och tillväxt. Utan tillväxt går det svårligen att finansiera den välfärd de flesta av oss efterfrågar. Detta betyder att skattesystemet måste vara utformade för att gynna landets långsiktiga tillväxt, vilket är en rätt grundläggande insikt inom nationalekonomin och välfärdsforskningen. Att enbart kräva högre skatter är sålunda inte ett vinnande koncept om välfärden skall värnas.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM