TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns de som har drömmen om en tågpendel mellan Vännäs och Holmsund. Själv tror jag mer på bussar då det är för långt och tar för lång tid att ta sig till ett resecentra i Holmsund. Det finns dock de som har räknat och tittat på vad som måste göras om det skulle bli aktuellt. Här nedan ett citat som Fredrik Forsell skickat till mig och som visar att det aldrig kommer att bli ekonomiskt försvarbart
"För att kunna köra persontrafik på delsträckan Umeå Ö – Holmsund, krävs omfattande åtgärder dels på sträckan Gimonäs – Holmsund, dels på stationen i Holmsund. Här talar vi om åtgärder som är av den arten att det krävs en normal järnvägsutredning och omfattande ändringar i stadsplanen för att skapa utrymme för ett resecentrum. Det går i dagsläget inte att exakt bedöma storleken av de investeringsmedel som blir nödvändiga. Vi talar om minst ett tresiffrigt miljonbelopp"


2010-02-14, 19:44  Permalink
Andra bloggar om:  


Det skulle vara trevligt med tåg till Holmsund, men tyvärr är nog bussar ett betydligt bättre alternativ när det gäller pendlingen till Umeå.

Kanske skulle det gå att köra en motorvagn från Holmsund, som sedan ansluts till botniabanans tåg söderut eller norrut vid Umeå resecentrum, utan att passagerarna behöver byta. Det skulle göra Holmsund betydligt attraktivare att pendla från.

Måste stationen i Holmsund verkligen rustas upp särskilt mycket? Borde det inte räcka med en lite färg, trådlöst internet, en biljettmaskin och en jackvegas-maskin? Kanske kan man samlokalisera med en pizzeria.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM