TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår ska tydligen Vänsterpartiet ha lämnat in en motion, fast imorse fanns den dock inte att tillgå då den ännu inte inkommit till kommunen, men den kanske lämnas in under dagen. Däremot tog VK upp det på nättidningen igår och VF idag. Lite märkligt av både tidningar och Vänsterpartiet.


Men i alla fall, låt oss diskutera själva ämnet. Talartiden registreras automatiskt i det system som används vilket innebär att vem som helst kan gå och få kopior på dessa listor redan i dagsläget. Sedan tidigare vet vi att gruppledarna har den mesta tiden och kanske jag framförallt. Mycket beroende på att jag ges mest tid i budgetfrågorna samt att jag får de flesta av de andra frågorna.


Sedan finns det ett regelsystem om vilka som får gå upp i respektive ärende och hur själva proceduren går till i fullmäktige. Det står bland annat i arbetsordningen för KF.


Däremot bör tilläggas att många av våra kvinnliga ordförande ges ganska mycket tid då de är ordförande för stora verksamheter t.ex. alla ärenden som berör För- och grundskolan, Socialnämnden, Fritidsnämnden, Miljö- & hälsoskyddsnämnden och Byggnadsnämnden. I Umeå har vi socialdemokrater många duktiga kvinnor och kvinnor på ledande positioner, samt i verksamheter där mycket pengar hanteras.


Det är minst lika viktigt som exakt hur alla minuter och sekunder fördelar sig i talarstolen då det fattas många viktiga beslut även i våra styrelser och nämnder.


Men att varken media hade koll på att detta registreras, som ofta närvarar på KF, eller Tamara som sitter i kommunledningen och som skriver en motion om det som redan finns förvånar mig. Men som sagt det har ännu inte gått att ta del av motionens innehåll utan bara vad som stått i tidningarna. Diskussionen lär återkomma.2010-02-10, 12:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag tycker man borde få pluspoäng för varje gång man faktiskt lyckas framföra en poäng i talarstolen. Extra guldstjärna i kanten för varje sekund kvarvarande talartid.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM