TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har inte minst från centern förts en ständig diskussion om att Lagen om anställningsskydd ska luckrats upp, detta trots att det är billigare för företag att säga upp människor i Sverige än i till exempel Belgien. Det såg vi bland annat när det gäller Volvo.


Ett annat exempel är de sex anställda på posten i Umeå som sades upp för att de ansågs jobba för sakta. Som icke-insatt är svårt att bedöma om det var ett svepskäl eller inte men i de centrala förhandlingarna backar nu posten. Exemplet om något visar på hur viktigt det är att LAS finns för annars skulle den äldre arbetskraften kastas ut ur företagen.


Lagen tillkom just för att skydda den äldre arbetskraften då företagen systematiskt gjorde sig av med de äldre, något som de verkar vilja göra även idag. Och om regeringen försämrar lagen så är det ytterligare ett sätt att diskriminera äldre personer vilket är förbjudet men tyvärr har ju regeringen redan tidigare valt att diskriminera äldre t.ex. när det gäller skatterna.2010-02-10, 09:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Det är mycket bättre att man sparkar ut unga som därmed inte kan skaffa lägenhet eller bilda familj. Att en sosse prioriterar facklig makt främst förvånar ingen.


Per T Ohlsson gjorde sig ett namn när han inför 2002 års val hoppades på fortsatt (s)-styre. Läs vad han skriver om LAS:

http://sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article627441/Renovering-med-forhinder.html


Lennart Holmlund: Det handlar intom makt för facket utan att slå vakt om de äldre. Den här regeringen diskriminerar äldre genom skattesystemet. I övriga Europa är det dyrare och svårare att göra sig av med folk än i Sverige. Vi kanse ska harmonisera även detta ur konkurenssynpunkt
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM