TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Friidrottshallen på Dragonens Idrotts- och mässscenter
Den är stängd på grund av att taket var på väg att packa ihop av för mycket snöbelastning. Första gången sedan händelsen med Hagahallen 1988. Lite besviken är jag därför att det har kunnat hända men vi får med spänning ta reda på om det har med konstruktionen att göra. När kommunen övertog anläggningarna från Nolia genomfördes stora genomgångar av lokalerna, både gällande skötsel, konstruktioner samt att mycket stora pengar satsades. Men oavsett ska ju taken skottas om det kommer mycket snö och man befarar att det kan finnas risker.


Kvalificerat skitsnack
Det är sällan man inom politiken får se så stora dumheter som vänsterns Erik Danielsson hade i gårdagens VK och dagens VF. Vi får inga pengar av Balticgruppen för att vi bygger några vägar och ringleder. Vi bygger vägar för att de behövs i en växande kommun och det här bekräftar att V inte vill att Umeå ska fortsätta att växa. Danielsson har en märklig uppfattning, trots att han jobbar i en statlig verksamhet, och jag delar inte hans synsätt på hur ett samhälle ska växa. Hade jag den uppfattningen skulle jag flytta till en annan mindre stad.


Kvinnofälla
Regeringens förändringar i sjukförsäkringen slår speciellt hårt för kvinnor, det visar sig nu i statistiken. Av de som utförsäkrades ur sjukförsäkringen vid årsskiftet och skrevs in i arbetsförmedlingens introduktionsprogram var två tredjedelar kvinnor; 8500 kvinnor och 4300 män. Hur går det nu kommer att gå för dessa kvinnor får vi väl se men redan tidigare har vi tidigare hört talas om många tragiska fall.

Främlingsfientlighet
Såg sista avsnittet av den franska dokumentären igår, Världens undergång. Den visade 2:a världskriget ur alla synvinklar och från början till slutet när atombomben föll över Japan. Det var ett bra material som visade på allt helvete ett krig ställer till med och hur dåraktiga ledare höll på att förstöra en hel värd.


Hitler och nazismens framväxt måste man ha i minnet och där grogrunden till att han kom till makten var sprungen ur hög inflation, misskött ekonomi och därmed missnöje. Det ledde till att ett mycket extremt högerparti kom till makten och i partiet fanns en främlingsfientlighet som inte världen skådat tidigare. Hela folkgrupper förintades: judar, romer men även andra grupper som oppositionella och homosexuella.


Historien har lärt oss att vi måste ta främlingsfientliga krafter på allvar. I Sverige har vi sverigedemokraterna som kommit in i många församlingar och kandiderar till riksdagen. Det finns mycken främlingsfientlighet i Sverigedemokraterna som kan ha vissa likheter med det fanns i nazityskland.
Ett land eller en kommun med ett utbrett hat och förakt mot andra människor skapar inte trygga samhällen. Det är viktigt att bete sig mot andra människor som man vill att andra ska bete sig mot en själv.2010-02-09, 08:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Lennart. Intressanta och begrundansvärda tankegångar du har. Man ska verkligen lära sig mer om historiska haverier för att se framtida minor.

Du assosierar ihop SD:s kritik mot det mångkulturella och massinvanringens storlek. Det kan man göra även om det känns, för mig, lite magstarkt att associera ihop sagda kritik med förintelseläger och ideologiska föreställningar om herrefolk och undermench.

Om man kikar mer i historiens sidor kan man möjligen hitta mer konkreta paralleller mellan vår massinvandring och det som hände i Egypten eller Libanon, eller varför inte det som drabbade indianerna i Amerika eller aboriginerna i Australien, tycker undertecknad.

Att sedan en del små sekter drivna av hatideologier också är skeptiska mot massinvandringen, det är skälet till att vi har den så stor invandring som vi har. Tack vare 'våra' ny-nazister under 1900-talets slut är det omöjligt att diskutera avigsidorna med volymen på vårt intag utan att någon associerar ihop resonemangen med rasism och nazism. Området är förgiftat och därför kommer alla som ger sig in där att stämplas som vettvillingar så också nya SD.

Den här polariseringen i resonemanget har lett till slutsatsen: att om inte vi har europas mest generösa invandring så är vi nazister. Vi stämplar visserligen inte andra länder som fascistiska (jo Danmarka kanske), men dessa har en politik som SD skulle uppskatta vad gäller omfattningen på invandringen. Om vi bara lyfte blicken skulle vi blir varse hur extrema vi verkligen är, hur absurt stor vår invandring är. Vi skulle också blekna av rädsla ifall vi brydde oss om att lära av historien hur sådana här experiment tidigare har slutat, för de stackars urinvånarna.

Simma lugnt Lennart

JS


Är danska sossarna även de smygnazister? De företräder en politik som skulle vara en Sverigedemokrats våtaste dröm...

Varför kritiserar du inte ditt eget parti? När tog du de danska sossarna senast i örat?


Lennart Holmlund: Det gjorde jag.
Ser fram emot ett kritiskt inlägg mot de danska sossarna inom kort..!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM