TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är den globala ekonomiska krisen över? Positivt är de rapporter som kommit om att den svenska exportindustrin har börjar återanställa. Mest oroande är ändå de stora budgetunderskotten som finns runt om i världen.
USA har ett underskott på över 10 % av BNP eller 1556 biljoner dollar. Grekland har också varit på tapeten den sista veckan med sitt underskott på över 13 % som deras nya socialdemokratiska regering har tvingats lägga förslag på åtgärder mot. Förslag som inte folket tycks gilla men det finns andra länder i Europa som har samma problem.

Världens börser har reagerat negativt på detta och det har varit ganska stora börsfall. Euron faller också och har hamnat på en ny lägsta nivå som inte varit på länge. Det är alltså mer viktigt än någonsin att ha ordning på statens finanser och inte låna till skattesänkningar, varken i Sverige eller i något annat land. Svenska regeringsföreträdare som vill låna ännu mer till nya skattesänkningar bör därför tänka om.

Landstingets obligationer
De borgerliga representanterna har ställt krav på att de obligationer som landstinget har ska säljas. Men hade man sålt då Edvard Riedl drev frågan som hårdast så har man haft idag haft en förlust på 70 miljoner gentemot hur värdet är idag. När det gäller dessa obligationer har man också fått en utdelning på 20 miljoner. Det är lätt att vara kortsiktig och populistisk men om nu ekonomin är på väg åt rätt håll så är det ju fel att sälja.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM