TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad ska man egentligen säga om statsministerns lögner i TV-debatten i söndags då han sa att det skapats 100 000 jobb sedan valet, vilket visade sig vara en ren och skär lögn.

Igår gick till och med finansminister Borg ut och sa att det var fel i jämförelsen. Han sa att det berodde på att man tidigare räknade sysselsättningen i åldern 16-64 år medan man idag mäter i gruppen 15-74 år och säger då att den ligger på samma nivå.


Reinfeldt skyller i från sig och säger att han litar på underlagen som han får, men som man frågar får man svar. Erkännandet kom efter Östros påpekanden om att det var felaktigheter i uttalandet.


Det här borde inte minst vakna journalister ha kunnat avslöja men de uppträder mera som budbärare av högerpolitiken. Jag tycker att alla har rätt att kräva korrekta siffror i en TV-sänd debatt då det är fakta man sysslar med.

 

Men det här visar ytterligare på att den politik högeralliansen har för jobben är ett fullständigt misslyckande, inte minst för ungdomarna. Hushållsnära tjänster och pigavdrag har inte gett några nya jobb.
Borg vill nu införa en lag om överskottsmål i de offentliga finanserna. Kommunerna har det sedan tidigare men inte staten.

 

Hade den lagen redan funnits skulle Borg inte ha kunnat låna till skattesänkningarna och låna ännu mer. De flesta inser nog att vår gemensamma välfärd finansieras genom att man betalar skatt men med lägre skatter får man sämre välfärd vilket alltid varit en del av högerns politik.2010-02-02, 10:55  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag tror att de ljuger medvetet och tror i sin upphöjda enfald att de kan komma undan med det.


kolla här: Ytterligare lögner:

http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=3500000000000014&conference=10500000000000423&posting=19500000005626539
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM