TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tänk om Anders Borg bedrev en politik som han kräver att andra ska göra. Hörde en kort intervju men honom nu på morgonen när han sa att han var orolig för att många länder däribland USA och Japan skulle ha för stora underskott i de offentliga finanserna vilket var en risk mot hela världsekonomin om det kommer en riktig lågkonjunktur.

USA har ju bedrivit en politik som kostat mycket pengar och främst är det att man varit ute och krigat runt om i världen. Någon välfärdspolitik som finanserats via skatter har man däremot inte haft, nu ska man införa en sjukvårdreform som kostar pengar men skattehöjningar är inte aktuellt. Det går inte att dra på sig kostnader oavsett om det är militärt, vägar, viss utbildning utan att man ta in skatter och förr eller senare går det åt skogen.
Nu vill moderaterna i Sverige föra samma politik, nämligen att sänka skatterna med lånade pengar. Visst kan man sänka skatterna om man har ett överskott i finanserna men det är ju precis tvärt emot.

 

Det Sverige hade sparat ihop under de goda åren för att ha när sämre tider kommer, det har man gjort skattesänkningar med och som man nu tvingas låna till.

 

Alla lån ska betalas har jag fått lära mig och minns vi hur det var i början på 1990 talet under den borgliga regeringen då långivarna ställde krav på att välfärden skulle skäras i.

Fortsätter Borg den inslagna vägen att låna till skattesänkningar får han senare sin vilja igenom att det måste skäras i välfärden, då han inte kommer att höja skatter för att klara ekonomin. Nu får vi väl ytterligare en gång städa efter högerregeringens ekonomiska politikHörde samma intervju som du Lennart

Det som förskräcker är att vi vet att de betalar sina skattesänkningar med försämrad välfärd. Skrev lite om det också på min blogg


Lennart Holmlund: Det gäller att få folk att förstå att ska vi ha välfärd ska den betalas och enda betalningssättet är skatter
Och hur ska man "finansiera" en skattesänkning enligt dig ?

Med en skattehöjning eller ?

Innebär det att statens insamlade totala skatter aldrig för all framtid kan minska, bara öka år efter år ?

Innebär det att all eventuell tillväxt i ekonomin alltid skall användas till nya statliga utgifter ?

Innebär det att staten aldrig skall stimulera privat konsumtion i ekonomiska kristider ?

VAD innebär det du säger egentligen ???
Om man har en politik för arbete fungerar det också

Eller om man ser till att klämma åt skattefifflare och ekonomiska brottslingar

Har inte sett att alliansen har någon sån politik
Britta : Så du menar att alliansen inte vill bekämpa skattefiffel och ekonomisk brottslighet ?

Snälla du, kontakta Aftonbladet etc, detta är ju ett scoop !

ROFL...

Statsskulden, ställning, mkr efter kontopost och tid tagen från SCB :

2006M09 2009M12
1221195 1189171

Hmmm… ser ut som om statskulden MINSKAT från valet 2006 fram till nu … hmmm… lånade pengar ???

Du verkar ha missat det faktum att alliansen lotsat Sverige genom historiens kanske värsta ekonomiska krasch.

Trots det så har Sverige nu mindre i statsskuld än vid makttillträdet !!!

Du verkar vidare inte förstå att de flesta regeringar oavsett partifärg brukar stimulera ekonomin under djupa nedgångar genom underskott.

Underskott som vänds till överskott när vi kommer upp ur nedgången och sysselsättningen ökar igen vilket ökar intäkterna till staten. Denna uppgång verkar komma nu och snabbare än förutsett av de flesta.
För en arbetare med lite lägre lön t.ex ca 22500:- så blir jobbskatteavdraget då ca 1519:- / månad.

Två arbetare som lever tillsammans med de lönerna får då 1519+1519 = 3038:- mer i plånboken (från och med i år) varje månad eller på ett år 36456:- .

De flesta arbetare är nog glada för det tillskottet i kassan... jobbskatteavdraget har en osedvanligt bra fördelningpolitisk uppläggning...

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM