TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har jag spekuleat lite om SAAB kommer att överleva. Det har jag gjort i min blogg. Regeringen har ju enbart givit lån och jag undar om det räcker till ett företag som inte gått med vinst under Wallenbergstiden och inte under GM även om jag inte tror GM har framtiden för sig.2010-01-27, 12:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Håller helt med dig om att detta är 4 miljarder i sjön av skattebetalarnas pengar.

Köparen är bankrutt, de har inga 5-10 miljarder att utveckla nya modeller för, de kan inte överleva minst 5 år av förluster till.

Det hade varit bättre att ta omställningskostnaderna för alla dessa duktiga Saab anställda nu och hjälpt dem in i framtiden. Nu får vi den smällen om ett par år plus att vi förlorar 4 miljarder (Saab har inget värde att tala om då det smäller nästa gång).

Det är bara ett sätt för GM att få en målvakt och ducka skadeståndskrav, sorgligt.
Säg som det är.
Detta är en affär som aldrig
kommer bli långsiktigt lönsam.
Jag ger det max 2 år och sen är det KK.
Spyker är ju inte heller lönsamt i sig...
Jag är stolt över vår regering som handlat klokt och
med ledarskap i Saab-frågan.

Hade Mona fått bestämma hade många svenska skattekronor hamnat i GM s fickor i USA.

Jag är glad att vänsterförslagen ej blev av.


Lasse
Lennart Holmlund: Du ser ju inte att regeringar i andra länder till och med ser att det är billigare för samhället att hjälpa till än att folk går arbetslös.
Du tillhör de som tycker om arbetslöshet ser jag
Mona sa uttryckligen att svenska staten skulle ta över Saab för några månader sedan.

Tycker du likadant? Lennart?

Eva


Skulle det vara upp till Mona och socialdemokraterna så skulle staten köpt Saab redan i november 2008. Jag är väldigt glad för att det inte blev så.
Skulle det varit upp till socialdemokraterna så hade numera ALLA stora bolag i Sverige ägts av staten och styrts via löntagarfonderna. Sverige skulle ha varit ett av de mest kommunistiska länderna på jorden i den aspekten.
Minnet är inte långt precis. För någon vecka sedan rasade socialdemokraterna för att Regeringen inte ingripit tidigare och helst av allt slängt fram pengar utan några tankar alls. Vad man inte kände till var att SÄPO på uppdragt av Riksgälden kollat den ryske tykonen ,som skulle rädda SAAB. SÄPO informerade FBI och det resulterade i att GM fick inormation som gjorde att Svenska Staten fick andrum. Har Du glömt det nu? Nu säger (S) inte så mycket längre i ärendet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM