TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har gjort avsevärda försämringar i sjukförsäkringen under sitt regeringsinnehav. Men nu har de rödgröna lagt ett förslag om förbättringar. Sjukförsäkringen kommer vid en valvinst reformeras genom att ersättning ges även efter 550 dagar. Detta till skillnad från regeringens nuvarande system då man efter denna gräns kastas ut ur sjukförsäkringen utan ersättning.
Taket i försäkringen kommer också att höjas till 10 basbelopp så att fler får 80 % av tidigare lön i ersättning när man blir sjuk. Dessutom ska en fond skapas som ska säkerställa tillgången till rehabiliteringsinsatser.


Det är ett bra förslag som presenteras som gör att man kommer bort från högeralliansens ”grundtrygghet” till en sjukförsäkring som istället blir en försäkring som är byggd på den generella välfärdspolitiken. Då kanske vi också slipper en utveckling där många människor tvingas ta privata försäkringar för att kunna trygga sin ekonomi om man blir sjuk.


Husmark-Pehrsson, nuvarande sjukförsäkringsminister, reagerade självklart negativt och menade att detta skulle medföra en återgång till utanförskap, samt ge fler förtidspensionärer. Men högerregeringens nuvarande försäkring gör på intet sätt folk friskare, det ger däremot fler människor som ställs utanför på grund av utförsäkring. Husmark-Pehrsson verkar leva i sin egen värld utanför oss andra, det om något har bevisats de senaste månaderna när det gäller hanteringen av sjuka människor.


Reinfeldt försöker också ta udden av förslaget genom att säga att förslaget kostar för mycket pengar. Men att det kostar förstår nog alla och om vi ska ha en välfärd, även för sjuka människor, ja då kostar det. Det är inget konstigt med det. Sen att nuvarande regering valt att inte använda de avsätta pengarna till det som är tänkt (som en försäkring för sjuka människor) är ju snarare en stöld av löntagarnas pengar då löntagarna har avstått löneutrymme för att ha en sjukförsäkring vid behov. Pengar som Reinfeldt och högerregeringen har använt till att sänka skatten för de som har det bäst ställt. Det är inte rimligt i ett välfärdssamhälle. Även sjuka människor har rätt till drägliga ekonomiska villkor, det har man via sitt löneutrymme betalt för.2010-01-20, 13:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM