TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu är det Umeås tur att partidistriktens ordförande kommer från Umeå. Det är så länge sedan som när Arne Nygren var ordförande ordförandeskapet låg i Umeå. Nu ska visserligen en distriktsordförande företräda länet och inte den egna arbetarekommunen men vi har många väl kvalificerade kandidater. Vi hade förhoppningen redan förra året att vi skulle få Ibbe, men han var för duktig så Mona ville ha honom som partisekreterare.


Nu har vi nominerat Mikael Berglund till den posten och vi vet att han klarar av det och hoppas att han är ett bra namn för resten av partiet och länet och dessutom är han taggad för uppdraget.


Som ni ser har vi landat efter en partigruppsresa till Istanbul. Däremot är jag förvånad över att hur vår fullmäktigegrupp skaffar sig utbildning och kunskaper om Europa är ett medieintresse. Jag har aldrig under mina år tidigare sett att VK redovisat vilka utbildningar andra partier har för sina medlemmar. Nu skäms vi inte för det vi gör, vi gör det med egna pengar och själva betalar vi 1800 för resan plus all mat. Jag förstår att VK kan vara orolig över att vi svetsar ihop vårt lag ännu mer.

Några Turkiet reflektioner i övrigt.
# Det är milsvids skillnader hur vi ser på jämställdheten mellan män och kvinnor även om det inte syns så mycket på klädseln ute på gatorna.
#Det är lugnare ute på gatorna på kvällarna och det beror nog främst på mycket mindre förekomst av alkohol bland befolkningen och främst männen.
#I Istanbul har man mycket stora bostadsområden när flygplatsen, kanske mer än Umeås hela befolkning.
#När vi åkte till flygplatsen hade guiden övertalat oss om att besöka ett centrum där det säljer skinnkläder och vi kom på en regelrätt modevisning enbart för oss. Mycket vackra kläder gjorda av lamm skinn och som de sa av små lamm och av mycket hög kvalité. Prisvärt och några gjorde affärer som ni kommer att se2010-01-16, 18:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Turkiet kommer aldrig bli medlem i EU under överskådlig tid men det kan ju vara intresant att besöka ändå. Korruption, ingen rättssäkerhet och smygislamisering bl.a kan man ju alltid lära sig nåt av. Och vad avser VK så skriver dom om det dom vill och du som är en ärrad veteran vet ju att du inte kan påverka det alls. Så skall en demokrati fungera.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM