TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi träffat borgmästaren från en kommun som heter Besiktas. Den borgmästaren är socialdemokrat och har stort förtroende i kommunen men ett valresultat på runt 70 %. Ärligt talat var det en dynamisk borgmästare men ett starkt engagemang i fotbollsklubben med samma namn.

Det är helt klart att förhållandena att leda en Turkisk kommun är helt annorlunda och inte minst de hot som riktas mot politiker. Själv valde han inte ha säkerhetsvakter när han var ute på stan och menade att han var ju en av folket och skulle vara som de. Kommunernas uppgifter är också som natt och dag gentemot Sverige och Norden. Vi får väl se om han har för avsikt att besöka Umeå senare.

Vi passar alltid på att skryta över att vi har ett av Europas bästa damlag i fotboll men det märks att damidrotten inte står lika högt i kurs som herrfotbollen.

En annan reflektion är att det troligen många fler % rökare i Turkit än i Sverige

Sluta röka
Självklart är det ohälsosamt att röka det vet vi. Många som börjat röka har svårt att sluta och det vet jag av egen erfarenhet.
Metoderna att få folk att sluta är många och nu kommer nya idéer hur man ska lyckas med detta och denna gång är det rena skrämselpropagandan som ska användas och det är att paketen ska innehålla skräckbilder.

Iden kommer från folkhälsoinstitutet och vi får se hur paketen kommer att se ut i framtiden.
Visst kanske det kan få någon att sluta det tvivlar jag inte alls på men är helt övertygad om att den viktigaste åtgärden är att ha ett bra förebyggande arbete som gör att stoppa inflödet av rökande i framtiden2010-01-15, 14:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM