TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi är med den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Istanbul. Det är en riktig storstad vill jag lova. Runt 15 miljoner människor sägs det. Ett muslimskt land till 99 % men här är det ett fåtal som bär slöja.
Turkiet vill ju in i EU och arbetar med en process för att kunna komma med så fort som möjligt, det kanske finns stora möjligheter till detta om inte Frankrike och Tyskland sätter käppar i hjulet.
Vi har på förmiddagen varit på svenska konsulatet och bland annat fick vi detta berättat för oss. Det är väl hantering av mänskliga rättigheter som är viktiga men jag tycker vi ibland har en förmåga att tyckas veta bättre i Sverige än andra länder vilket jag inte tror vi gör och defenetivt ska vi inte komma med den attityden

USA måste ta sitt ansvar för klimatpåverkan
Vi har i slutet av förra året haft en stor miljökonferens i Köpenhamn men resultatet blev inte vad förhoppningarna sa. Det land som släpper ut mest både till numerären och per person är USA och de har svårast att gå med på hårdare utsläppskrav.
Kina och Indien har också mycket utsläpp men det beror mest på att de är så fruktansvärt många och jag har förståelse för att de ville diskutera utsläpp per invånare. Viktigare där att man går direkt till den nya kunskapen när man planer och bygger samhället inklusive de stora industrierna och vid energiframställningen.
När det gäller ansvaret för klimatförändringarna är USA den största boven, släpper ut mest och har släppt ut mest länge och bär därför ett större ansvar2010-01-13, 11:57  Permalink
Andra bloggar om:  


Under klimatmötet var det Sudan, Saudia arabien, Bolivia, Venezuela och Kina som motsatta sig en uppgörelse, inte USA.
Kina är den största utsläpparen. USA 2:a

Översikt för utsläppsandelar
i procent av globala GHG:

Land -> USA . . Kina
1990 . . . 16,5 . . 9,5
2009. . . 15 . . . 18
2020. . . 13 . . . 24
Andelarna är i procent av 37, 47 resp 46 Gt GHG
Källa: Nordling.

Hata gärna USA men vilseled inte.


Lennart Holmlund: Jag skrev att det måste räknas per innvånare inte på totalen
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM